BORA Opublikowano 3 Października 2021 #26 Opublikowano 3 Października 2021 Kompletuj osprzęt i czujnik zewnętrzny bo chyba taki chcesz zastosować. Jedno mnie zastanawia, jeśli pracował 12 godzin na 45 bez przerwy to ile było w domu? W ogóle się nie wyłączal? Pewnie tryb auto ma za zadanie grzać non stop bo po prawdzie skąd ma "wiedzieć" że pora odpocząć😉 Cytuj
Duck Opublikowano 3 Października 2021 #27 Opublikowano 3 Października 2021 Na dniach regulator z czujnikiem zewnętrznym i wewnętrznym ma się pojawić i będzie już komplet. Jak zaczynał grzać było ok. 19 C, po 2 h zrobiło się 20 C, a w momencie wyłączania po 12 h pracy 21 C ( oczywiście temp. w pomieszczeniu pomiarowym ), w tym czasie nie przestał pracować ani na chwilę, tryb Auto powoduje, że kocioł, ogólnie ujmując, startuje z maksymalną mocą, w tym przypadku 18 kW, wyjście z tego ustawienia to ręczne zmniejszenie mocy startowej, najmniejsza to jego moc minimalna, czyli 5 kW. Kusiło mnie, żeby dla nauki pracował do chwili aż się sam zatrzyma, ale była już 8 rano i rodzina mogła uznać, że generuje straty w budżecie niepotrzebnie marnując gaz☺️. Cytuj
mahony Opublikowano 4 Października 2021 #28 Opublikowano 4 Października 2021 @liban, miałem napisać odnośnie pracy samego wymiennika. Temperatura na kotle jest ustawiona na 50 st. Przy moim tj 65 kw mocy max wymiennika i ustawieniu pracy pompy na 45W, po ustabilizowaniu się, druga strona wymiennika ma 48st wyjście i 37 wejście. Myślę, że można jeszcze te wartości poprawić, bo wymiennik jest jeszcze nie ocieplony. Cytuj
liban Opublikowano 5 Października 2021 Autor #29 Opublikowano 5 Października 2021 Obie pompy przy wymienniku masz ustawione na tą samą prędkość? Cytuj
mahony Opublikowano 5 Października 2021 #30 Opublikowano 5 Października 2021 Przy gazowym niczego nie dotykam. Jak zostało ustawione przez serwisanta to tak zostało. Myślę, że kocioł w tym przypadku sam sobie dostosuje prędkość w zależności od odbioru ciepła. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi