Klamek Opublikowano 19 Maja 2021 #1 Opublikowano 19 Maja 2021 Witam. Stoje przed wyborem kotla, chciałbym skorzystać z dotacji z czystego powietrza. Czy ktoś mógłby mi pomóc wybrać z moich faworytów: -sas bio solid 14kw -sekom łucki skamp pellet 15kw -kotlospaw slimko 16kw Których z nich jest najlepszy ? Cytuj
Pieklorz Opublikowano 19 Maja 2021 #2 Opublikowano 19 Maja 2021 Każdy jest inny, zalezy czego szukasz. On ma spełnić Twoje oczekiwania i dla Ciebie być najbardziej odpowiedni. Ja obiektywny nie będę, w tej sprawie i skam z softem firmowym w sterowniku max. Cytuj
Klamek Opublikowano 19 Maja 2021 Autor #3 Opublikowano 19 Maja 2021 Ja chce ogrzewacz jak najtaniej dom u mnie w okolicy pellet beż certyfikatów zaczyna się od 500zl nawet widzial przy zakupie tira po 340 zł także mi chodzi tylko o to żeby wybrać kociołek który spalj mało i wszystko . Cytuj
Pieklorz Opublikowano 19 Maja 2021 #4 Opublikowano 19 Maja 2021 Jak będzie to przyzwoity pellet to jedynie nieco gorszy popiół będzie. Ja na SVce palę taki workowanym po 600tona i jestem zadowolony. Wcześniej próbowałem taki z MDF wychodziło 450tona ale w BigBag a trochę mi z tym niewygodne było, tak jak 8mm był ok, tak 6mm średni, za długie i niestandardowe te bobelki były. Wolę od lokalnego producenta po 600 workowany 8mm. Przy niektórych palnikach pelletowych są zapisy, że nie ma gwarancji gdy pali się np. pelletem z MDF. Cytuj
Daniel12345 Opublikowano 20 Maja 2021 #6 Opublikowano 20 Maja 2021 Z tych 3 to chyba tylko sekom i kotlospaw będą się łapać na większe dofinansowanie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi