Animus Opublikowano 26 Lutego 2021 #26 Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) Z PGE mało opłacalne do grzania bezpośrednio grzałką, zastanów się nad pompą ciepła powietrze woda ona i tak w duże mrozy dogrzewa grzałką, Możesz dobrze ocieplić istniejący bufor i ładować go pompą PC, żeby spróbować skuteczniej omijać godziny szczytu . Edytowane 26 Lutego 2021 przez Animus Cytuj
zielenina Opublikowano 26 Lutego 2021 #27 Opublikowano 26 Lutego 2021 (edytowane) Olej durną dotację która zmusi Cię do pozbycia się kotła zasypowego a to on właśnie da Ci poczucie bezpieczeństwa w razie w. PC ma jakies tam gwarancje i w tym czasie wszystkie bolączki się okażą ale w 95 proc przypadków wygląda to na 3 razy Z Zamontuj Załącz Zapomnij. Na forach można poczytać czasem o kłopotach inwestorów ale trzeb wziąć pod uwagę że zadowoleni nie piszą. Moj słaby wydajnością chińczyk jest z 2004 roku -działa bezproblemowo do tej pory (odpukałem). Niestety był wyprodukowany na niemcy czy holandię i tam jego słaba wydajność w ujemnych temp nie przeszkadzała -u mnie niestety nie dość że ma zimno to jeszcze glikolem zalany i na dokladkę wężownica w buforze stalowa więc i wydajność średnia ale z jego pomocą i kotła elektrycznego 12 kw zeszły ciepły ale długi sezon w budzie ponad 120 m kw z piwnicą ok 70 m kw opykałem bez dotykania kotła za 3500. Więc pewne jest że powinieneś przez analogię zmieścić się sporo poniżej tej kwoty. Zwłaszcza że i metraż i ocieplenie mocno na to wskazują. Edytowane 26 Lutego 2021 przez zielenina Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi