nieudacznik13 Opublikowano 2 Lutego 2021 #1 Opublikowano 2 Lutego 2021 Mam pytanie odnośnie temperatur zasilania i powrotu w ogrzewaniu podłogowym. Jak mam taka samą na powrocie i zasilaniu temperaturę to jest dobrze? Czytałem że różnica powinna być 5-6 stopni. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj
hajtaler428 Opublikowano 2 Lutego 2021 #2 Opublikowano 2 Lutego 2021 Gdy sama podłoga jak i pomieszczenia się wygrzeją to podłoga nie będzie oddawać ciepła. Zasilanie i powrót będą wtedy zbliżone. Wszystko jest ok Cytuj
nieudacznik13 Opublikowano 2 Lutego 2021 Autor #3 Opublikowano 2 Lutego 2021 Ok dzięki śliczne. A czy jest ok jak przy zasilaniu 28 stopni i tyle samo na powrocie. Podłoga ma temperature od 21.5-22.5 a w pomieszczeniu 21. Jest to poddasze jedno okno dachowe. Wydaje mi się ze powinno być przy tej temperaturze zasilania jakieś 25 stopni. Albo jest zapowietrzona. Chociaż przy rozdzielaczu czuć ciepła podłoga i ona ma te 24.5 stopni dalej juz idzie mniej. Może rostaw rurek jest mniejszy. Albo tak ucieka ciepło. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj
hajtaler428 Opublikowano 2 Lutego 2021 #4 Opublikowano 2 Lutego 2021 Pewnie rozstaw rurek. Pozostaje zwiększyć temperaturę zasilania Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi