Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem, wyjechałam z domu i zamarzła mi woda w rurkach i rozwaliło zawór zwrotny w piecu, przyszedł hydraulik, twierdzi że naprawił, ale podaje mi ciepła wodę tylko na 2 grzejniki z 4 reszta zimna co robić? 

Opublikowano (edytowane)

Odpowietrzyć grzejniki

Edytowane przez CIHYMUR
Opublikowano (edytowane)

Każdy odpowietrzony? Jeśli 2 grzejniki działają to znaczy że woda idzie a następne dwa nie grzeją bo stoi bąbel i blokuje przepływ.

Woda była dopuszczana do instalacji po wymianie i na bank zapowietrzone.

Można podnieść temperaturę na kotle aby wyprzeć powietrze.

Edytowane przez CIHYMUR
Opublikowano

A czy możliwym jest żeby była woda zamarznięta w róże prowadzącej z kotłowni do tych 2 grzejników? Bo dotykając rurki ta idąca do pokoju i kuchni jest po prostu zimna i grzejnik i rurka doprowadzająca do niego wodę są wręcz lodowate

Opublikowano

Užyj suszarku do wlosow i troche pogrzej te rurki...

Opublikowano

Czy w kotłowni panuje mróz? 

Opublikowano (edytowane)

Współczuje. Jeśli wcześniej było poniżej zera to mogło faktycznie przyłapać, i brak obiegu. 

Można wspomóc się suszarką , jak wyżej kolega Bercus pisał. Zdjęcia instalacji by się przydały jak to wykonane jest. 

Pompa pracuje stale? Czy termostat załącza?

Edytowane przez CIHYMUR
Opublikowano

Podłączenie do kotła i powrót, jakie średnice . Nic nie wiemy o tej instalacji. Jedno zdjęcie dużo wyjaśnia bez przebijania się przez dużą ilość postów. Koledzy dopowiedzą i problem zostanie rozwiązany. 

Opublikowano

16110728598994832395646060220542.jpg

O to chodzi? Przepraszam ale jestem kompletnie zielona w tych tematach bo ja całe życie w bloku mieszkałam na górze od głównej rury odchodzą dwie mniejsze jedna jest gorąca druga letnia na początku a na wyjściu ze ściany zimna

Opublikowano

Co tam robi zawór zwrotny na wyjściu? Jakie i gdzie jest naczynie wyrównawcze?

Pokaż co wymienił ten "hydraulik"

Opublikowano

Wezwij  tego pseudo hydraulika jeszcze raz,niech jak najszybciej wymieni ten zawór zwrotny na zawór różnicowy,SZOK

• Zgadzam się 1