Habciuu Opublikowano 2 Listopada 2020 #1 Opublikowano 2 Listopada 2020 Witam potrzebuje schemat jak najprostszy podłączenia pieca na pellet biavar 21 kw instalacja prosta 7 grzejników z rozdzielacza i bojler na ciepła wodę Cytuj
sambor Opublikowano 2 Listopada 2020 #2 Opublikowano 2 Listopada 2020 Dla tak dużego kotła to przydałoby się 1-2 sąsiadów dołączyć. Nie pomyliłeś się z tą mocą? Schemat najprostszy jest na zaw 4-D, najlepiej z pompą na powrocie z zaw 4-D, schemat poniżej. Oczywiście mogą być bardziej rozbudowane układy ze sprzęgłem i innymi bajerami, ale w 95% ten wystarczy. Cytuj
Habciuu Opublikowano 2 Listopada 2020 Autor #3 Opublikowano 2 Listopada 2020 Piec wybrałem bo była promocja i był tańszy niż mniejszej mocy czyli mówisz ze w ten sposób będzie działało ? Widziałem właśnie rozbudowane kotłownie i jestem trochę przestraszony sprzęgła zawory z silownikami i inne cuda Cytuj
sambor Opublikowano 2 Listopada 2020 #4 Opublikowano 2 Listopada 2020 Co ma nie działać, będzie na pewno. A niska cena kotła wyrówna się w wysokim spalaniu i kłopotach z ustawieniem. Ale powodzenia 1 Cytuj
CIHYMUR Opublikowano 2 Listopada 2020 #5 Opublikowano 2 Listopada 2020 8 godzin temu, Habciuu napisał: Piec wybrałem bo była promocja i był tańszy niż mniejszej mocy No to pięknie dałeś się wpuścić w maliny. Jeśli masz możliwość to wymień ten kocioł na taki jaki potrzebujesz.. Dobry przykład podam, dla otwarcia oczu. Kupiłeś sobie lokomotywę żeby codziennie jeździć nią po bułki na śniadanie. Ekonomiczniej byłoby chociaż samochodem. Jak uważasz? Cytuj
RedEd Opublikowano 3 Listopada 2020 #6 Opublikowano 3 Listopada 2020 Chyba że w pracy na bufor... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi