Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi z tymi nastawami? Rozumiem, że gdyby cyfry były po kolei 1-7  ale tu po jednej stronie jest 0, 4, 3, 4, a po drugiej H,1,0, 1, więc jak to ustawić? Przy wszystkich grzejnikach mam podobnie.

122131492_1734969989991786_3240022907720394008_n.jpg

Opublikowano

Kol sambor dał linka do strony producenta, 4340 to model wkładki i trzeba do tego specjalny klucz do nastaw z podziałką. Szukaj po necie, może są zdjęcia i da się to ustawić beż klucza.

Opublikowano (edytowane)

Tam gdzie są największe grzejniki dodatkowo najdalej od kotła ustaw największe przepływy

Tam gdzie bliżej zmień nastawy przez wkręcanie wkładki  o 1 /2 obrotu

Niestety musisz się tym pobawić , tak aby wszystkie grzały jednakowo,

Na dodatek zmniejsz bieg pompy na 2

Po co ci manometr?

Edytowane przez sambor
Opublikowano

Nie wiem jak są teraz te nastawy ustawione, a kręcić kluczem na chybił trafił to trochę ciężko, żadnych zdjęć podglądowych do ustawienia nie znalazłem w necie, więc chyba będę musiał zakupić taki klucz do nastaw. Oprócz internetu orientuję się ktoś czy w jakimś stacjonarnym sklepie można kupić takie coś?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam, posiadam w/w kociol. Poznalem go od A do Z. Sprawdz na liczniku podczas pracy kotla ile ostatnich cyferek sie obroci. Jesli 14 to jest to jego moc fabryczna. Pompe pozostaw na 1 lub po probie na 2. 2 i 3 pompe to ustawia sie instalacjach z duym zladem wody. Wiem jak zmienic moc na min. Bez uzycia kluczy. Wystarczy wejsc w menu serwisowe.  Jesli juz masz ustawiona moc min. Czyli ok8-9kw to dokonaj ustawien na grzejnikach jak pisza forumowicze. Pozdro. 

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu , cytat usunięto
  • 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...