Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Rozwiąż rebus.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, gmaj22 napisał:

Gdzie tkwi błąd?

1 zł = 100 gr = 10 gr x 10 gr = 1/10 zł x 1/10 zł = 1/100 zł = 1 gr 

1zł = 1 gr?  :))

W jednostkach.

Opublikowano

Zgadza się... 100 gr= 10 * 10 gr  a nie 10gr*10gr :)

• Lubię to 1
Opublikowano

60 lat temu rozwiązywałem takie zagadki mam jedną nierozwiązaną.Są trzy wille  A B C przepisy nie pozwalają krzyżować tras mediów. Proszę doprowadzić do każdego domu prąd E, wodę W, gaz G . Pozdrawiam Hermogenes

Rebus.png

Opublikowano

Zasilanie mediów należy ustawić w osi pionowej. Wersja poglądowa i techniczna.

Rebus.png

Rebus.png.de5c65dc75e6ea2bcbb92c6cafc13158.png

Opublikowano (edytowane)

Podzielić działki geodezyjnie na 3 mniejsze i kazdej z działek zrobić oddzielne, niezależne media :) 

Fizycznie Bob budowniczy przeorałby pół wioski i to podłączył, ale deweloper poszedłby z torbami :) 

Edytowane przez Trener40
Literówka
Opublikowano
5 godzin temu, Hermogenes napisał:

60 lat temu rozwiązywałem takie zagadki mam jedną nierozwiązaną

Jak Ty tego nie zrobiles przez 60 lat to znaczy ze...

Ps. Podoba mi sie pomysl kolegi @Outsider.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, PioBin napisał:

Jak Ty tego nie zrobiles przez 60 lat to znaczy ze...

Ps. Podoba mi sie pomysl kolegi @Outsider.

Tak nie mam gazu do dnia dzisiejszego. Obraz jest 2D kolega wprowadza trzeci wymiar, wyłączając interpolację naszego mózgu 2D<>3D trasy krzyżują się wielokroć.

Wiem że jest w tym trochę mojej winy chciałem trochę podkoloryzować pod temat forum i dodałem elektrownie i innych. W zadaniu podstawowym jest. Połącz okręgi z prostokątami ciągłymi nie mającymi wspólnych punktów.  Pozdrawiam Hermogenes

Edytowane przez Hermogenes
wpis uzupełniająco/ wyjaśniający
  • Lubię to 1
Opublikowano

Po prostu zmienił postawione zadanie, ale sprytnie. Jesli nie masz gazu (ja tez nie mam) to widocznie nie da sie go podlaczyc i chyba to mozna matematycznie udowodnic.

Opublikowano (edytowane)

To nie masz problemu ze wspólnymi punktami linii ciągłych. Kiedyś też miałem podobnie założyłem komitet budowy wodociągu i się udało . Z gazownią poszło słabiej nie chcieli inwestować w gazociąg łączący wieś z siecią szkieletową. Pozdrawiam Hermogenes

Edytowane przez Hermogenes
Opublikowano

Wodociąg to tam gdzieś na mapie krąży, ale nie chcieli dać pozwolenia na podłączenie na potrzeby budowy, więc wybudowałem studnię i ponad 10 lat mam ich gdzieś

Gazu to raczej nie będzie - np na LPG nie ma zgody - za blisko lasu.

Z resztą ciągnięcie do 2-3 budynków ponad 2km linii gazowej to  może tylko dla kacyków rządowych by się udało.

Opublikowano

Jest jeszcze jeden moral z tej zagadki: skoro ja nie mam gazu i @Hermogenes nie ma gazu i @sambor nie ma gazu (wody tez nie ma - ale bida) to nie mozemy byc sasiadami.

Opublikowano
47 minut temu, PioBin napisał:

(wody tez nie ma - ale bida)

Dlaczego bida?

mam dożo lepszą wodę niż w gminnego wodociągu, płacę za to co pobiorę , jedynie podczas braku prądu musi agregat chodzić.

Jak bym chciał to za 10k mam przyłącze z gminy, ale nie chcę.