orzech446 Opublikowano 15 Lutego 2020 #1 Opublikowano 15 Lutego 2020 Witam, ostatnio otrzymałem wycenę mojej kotłowni i chciałbym się Was poradzić odnośnie kwoty jaką podał instalator. Kotłownia oparta jest o bufor galmet 800l bez wężownic, dwa obiegi grzewcze z zaworami 3d Afriso wraz z siłownikami i pompami wilo, bojler 300 l galmez z cyrkulacją, zaworem termostatycznym i całym niezbędnym sprzętem. sterownik do tego to tech i 2 . pompy piec bufor, piec bojler, oraz sam kocioł są już zakupione. tnstalacja w układzie zamkniętym , zbiornik przeponowy 100l. w cenie jest też zbiormik 300l na zimną wodę wraz z filtrem. ochrona kotła w oparciu o zawór termostatyczny. Cena podana przez instalatora to 20 tys. +/- 1000. Cena z robocizną ,
sambor Opublikowano 15 Lutego 2020 #2 Opublikowano 15 Lutego 2020 Sporo! Ale się trafił to trzeba go oskubać!
orzech446 Opublikowano 16 Lutego 2020 Autor #3 Opublikowano 16 Lutego 2020 A ile tak około powinno to kosztować? Kwota też mną trochę wstrząsła i dlatego postanowiłem zapytać bardziej doświadczonych.
MoskiTe Opublikowano 17 Lutego 2020 #4 Opublikowano 17 Lutego 2020 Rozumiem ze tak - albo i nie bo tak napisane ze myśleć mi się nie chce Piec - kupiony Bufor - kupiony Bojler - kupiony Pompy - kupione Do zakupienia - 2 obiegi 3d z siłownikami - Zawór ochrony kotła - Sterownik tech - jaki dokładnie? - Rury inne bzdety - stalowe? miedziane ? może (oby nie) PP? + montaż i za to 20 tys nie wiem zdjęcie kotłowni by się jeszcze przydało - ale trochę dużo myślę ze o jakieś 10 tys ale za mało jasnych danych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.