rafstr998 Opublikowano 21 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Wiatajcie, Mam problem ze swoją podłogówka a w sumie to dwa problemy. Po pierwsze sama budowa mieszacza...konkretnie jak przeglądam schematy na internecie to w żadnym nie widziałem pompki w poziomie tylko w pionie pomiędzy zasilaniem a powrotem, u mnie jest tak jak na zdjęciu i nie wiem czy to jest dobrze zrobione. Druga sprawa to że coś przestało mi działać a nie wiem co. Podłogówka nagrzała i się do ok 44C i nie mogę zmniejszyć tej temperatury, nie wiem dlaczego. Ustawiłem głowice termostatyczna na 20stopniC a temperatura dalej nie spada. Nie wiem czy zepsuła się ta głowica z kapilarą czy coś innego. Pilnie proszę o pomoc bo ekogroszku ubywa ;) w domu za gorąco jest. Nie wiem od czego zacząć.
gmaj22 Opublikowano 22 Grudnia 2019 #2 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Na pewno pompa jest że zamontowana, tzn. oś wirnika nie jest poziomo ( wiem-szafka zbyt płytka) Tu jest kilka niejasności: jakie rotametry i jaki dokładnie typ mieszacza 3D. Od tego zależy poprawność montażu.
rafstr998 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Autor #3 Opublikowano 22 Grudnia 2019 Witaj, dzięki za odpowiedź. Znalazłem dokumentację do tego układu. Po niej widzę że jest zamontowany poprawnie. Teraz tylko trzeba znaleźć przyczynę usterki. Rotametry hmm nie wiem jakie są rodzaje, w int. doczytałem że są szklane i tworzywowe, u mnie są tworzywowe. Załączę zdjęcia budowy układu może to coś pomoże.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.