Feruś Opublikowano 21 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Witam Mam pellet czysty bukwo-dębowy i prosiłbym o podanie optymalnych wszystkich ustawień np.częstość podawania ,czyszczenie,nadmuchu do wartości kw. Przyznam się że trochę namieszałem w ustawieniach. Głównie chodzi o takie ustawienia żeby pellet dobrze się wypalał Waga po przeważeniu 17.6kg/h Sterownik Eco max 350 plum
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2019 #2 Opublikowano 21 Grudnia 2019 2 minuty temu, Feruś napisał: Sterownik Eco max 350 plum Rozumiem, że w tej kwestii, sprzedawca/instalator, zapewniał, że palnik na tym sterowniku będzie hulał jak się patrzy...?
Feruś Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor #3 Opublikowano 21 Grudnia 2019 W ofercie do palnika 16kw był taki sterownik Głównie chodzi o ustawienia aby dobrze wypalał się pellet
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2019 #4 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Porażka z tym sterownikiem... Powiedz dokładnie z czym jest problem, pellet się nie wypala? Taki pellet będzie bardzo trudny do wysterowania. Jakie masz teraz ustawienia? Zaglądałeś do obszernego wątku o kipi?
Feruś Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor #5 Opublikowano 21 Grudnia 2019 To znaczy że ciężko będzie ustawić palnik tak żeby chodził płomień cały czas na 100 procent ? Mam takie wąchania od 100 do 50 Z tego co pamiętam to Czyszczenie co 120 s i 5 procent obrotu Podawanie paliwa 15 s 13kw nadmuch 19 procent 11kw nadmuch 18 procent 8kw nadmuch 16 procent
Gość Opublikowano 21 Grudnia 2019 #6 Opublikowano 21 Grudnia 2019 Godzinę temu, Feruś napisał: To znaczy że ciężko będzie ustawić palnik tak żeby chodził płomień cały czas na 100 procent ? Mam takie wąchania od 100 do 50 Procenty płomienia, to akurat najmniejszy problem. Ciężko ustawić twój pellet, żeby spalał się właściwie. Nie napisałeś w czym jest problem konkretnie... Dlaczego tak masz ustawione moce palnika? Jaki metraż ogrzewasz, jaka instalacja (grzejniki - podłogówka)? Masz mieszacz? O jakiej mocy kocioł, co to za kocioł? Do tego pelletu to nadmuchy raczej zbyt niskie. I czas cyklu praca to tego paliwa, też chyba będzie za krótki. Jak z temp powrotu? Do tego pelletu potrzebna wysoka temp spalania. Musisz się niestety kolego rozpisać,ponieważ dużo rzeczy ma znaczenie. A przede wszystkim napisać w czym jest problem. Nie grzeje chałupy? Źle spala pellet? P.S. Uzupełnij profil o dane instalacji, potrzebne są szczegóły instalacji. Będzie łatwiej udzielać innym użytkownikom rad, żeby nie szukać po twoich postach, ponieważ są to ważne dane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.