Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik tech ST, 37n RS czy ktoś ma

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jutro dam znać muszę zadzwonić do serwisu o co chodzi z tym sterownikiem musi być to badziew skoro nikt ie posiada na tym forum tego modelu

Opublikowano

Jutro dam znać muszę zadzwonić do serwisu o co chodzi z tym sterownikiem musi być to badziew skoro nikt ie posiada na tym forum tego modelu

Opublikowano

Tech robi bardzo dobre sterowniki- tu nic nie reklamuję. ustawiałem tego mnóstwo i wiem że ich stery dają sie doskonale dostroić do konkretnego domu i jego potrzeb. teraz jednak nadrzędne są przepisy i normy. Możliwe zatem że aby móc wprowadzić do obrotu kocioł trzeba pewne możliwości regulacji blokować. Ewentualnie jest to sposób obrony producenta przed reklamacjami wynikającymi z nadmiernej korozji niskotemperaturowej. wysoka temperatura zadana gwarantuje nawet przy duzym odbiorze ciepła wyższą temperaturę powrotu. jak będziesz prowadził kocioł na zasilaniu 40stC to bez ochrony powrotu nie przetrwa zbyt długo, zwłaszcza jeśli płaszcz wymiennika schodzi poniżej poziomu palnika a tam temperatury sa najniższe. Ja obstawiam ograniczenia producenta kotła a nie winę firmy TECH

Opublikowano (edytowane)

Jutro dom znac

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano

Problem rozwiązany po telefonie do techa. W meni było ustawione minimalna zadana 60s po korekcie jest ok

Opublikowano

Tylko teraz dochodzi do zadanej 55s wchodzi w podtrzymanie ala tylko 4minuty i spowrotem praca chyba dlatego że niemam zaworu 4droznego 

Opublikowano

krótkie podtrzymanie to nic złego- świadczy o ustawieniu parametrów z niewielkim zapasem mocy. to raczej dobrze że krótko stoi bo krótko opał się kisi w atmosferze ubogiej w tlen.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki bardzo mi pomogles. A co sądzisz o ekogroszku PAGAS premium z mrówki 

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

a skąd mam wiedzieć co to za cudo jak nie paliłem tym??? na papierze każdy będzie fajnie wyglądał a w rzeczywistości bywa różnie. Jak nie spieka albo nie koksuje i ma przyzwoity popiół bez zbyt dużej ilości łupka i kamieni to nie jest zły. jak wysypujesz 10% tego co zasypałeś to już słabo ale jak poniżej to nie ma tragedii- pytanie tylko jaka cena tego cudu techniki grzewczej

Opublikowano (edytowane)

24.99 zł za 25kg.28mj

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano (edytowane)

A kolega czym pali i za ile. Paliłem Pieklorzem 29mj i też 1t za tone 

Edytowane przez Ryszard
Opublikowano

Ja pale z lokalnego  skladu 820 luzem na jednej tonie to nie ma roznicy duzej w cenie ale na kilku juz jest nie jest taki mocny 24-25j ale nie spieka sie 

Opublikowano

Mam pytanie nagrzewa mi się rura podajnika podawanie 8s przerwa 73s nadmuch 12%ze100% dlaczego

Opublikowano

a długo kocioł pracuje?- nie mam czasu szukać czy pisałeś więc pytam.

jak pracuje krótko a stoi długo to rura grzać się będzie- doprowadź do stanu w którym będzie pracował 2x dłużej  niż stał to będzie chłodniejsza. studzi ja wentylator więc jak nie pracuje to sie rura od tego co na palniku grzeje.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam problem z tym sterownikiem : zalało złącze kabli idącej do wentylatora dało się usłyszeć delikatny "strzał" spięcie jakby kondensator wystrzelił i komputer teraz normalnie pracuje do momentu osiągnięcia zadanej temperatury, nie odłacza wentylatora

Gdzie szukać usterki. Pozdrawiam