Witalis Opublikowano 24 Września 2019 #1 Opublikowano 24 Września 2019 Witam chciałem zrobić sobie palnik na pelet do pieca camino macie jakieś schematy wymiary itp. Oglądam filmiki czytam ale wymiarów nigdzie nieznalazłem jak macie jakieś doświadczenia w temacie proszę o podpowieć.:-) :-) :-) :-)
Witalis Opublikowano 1 Października 2019 Autor #2 Opublikowano 1 Października 2019 No I stało się zbudowałem cudo tylko jest jeden problem podczas palenia strasznie kopci z zasypu co moge z tym zrobić macie jakieś doświadczenia?
simonex77 Opublikowano 2 Października 2019 #4 Opublikowano 2 Października 2019 Musi być z góry szczelnie zamknięty
Witalis Opublikowano 2 Października 2019 Autor #5 Opublikowano 2 Października 2019 Dostrugałem jeszcze inny koszyk zobacze kak będzie działać.
Witalis Opublikowano 1 Listopada 2019 Autor #6 Opublikowano 1 Listopada 2019 Palnik pracuje jakieś małe problemy eliminuje systematycznie mogę polecić do starego pieca kosz narazie tymczasowy.
Witalis Opublikowano 1 Listopada 2019 Autor #7 Opublikowano 1 Listopada 2019 Palnik pracuje jakieś małe problemy eliminuje systematycznie mogę polecić do starego pieca kosz narazie tymczasowy.
camino4 Opublikowano 1 Listopada 2019 #8 Opublikowano 1 Listopada 2019 W dniu 24.09.2019 o 21:44, Witalis napisał: Witam chciałem zrobić sobie palnik na pelet do pieca camino macie jakieś schematy wymiary itp. Oglądam filmiki czytam ale wymiarów nigdzie nieznalazłem jak macie jakieś doświadczenia w temacie proszę o podpowieć.:-) :-) :-) :-) www.kotlycamino.pl gotowy zestaw na taką wymianę. Dotego zawirowacze i półki i sprawność na ponad 90%
camino4 Opublikowano 2 Listopada 2019 #10 Opublikowano 2 Listopada 2019 Wstaw filmik jak będzie odpalony palnik, jak wygląda płomień.
Witalis Opublikowano 2 Listopada 2019 Autor #11 Opublikowano 2 Listopada 2019 20 minut temu, camino4 napisał: Wstaw filmik jak będzie odpalony palnik, jak wygląda płomień. Wielkość płomienia zalezy od koszyczka jaki sie zastosuje niemam jak sfilmować bo niewiele widać palnik działa grawitacyjnie ierwszej wersji miał być z dmuchawą ale więcej z tego kłopotu niz zysku . Po wielu testach mam obraz jak powinien wyglądać optymalny palnik i taki zrobie finalnie będzie prawie identyczny z ruskim 15 cośtam myśle ze nic lepszeg sie niewymyśli ogulnie daje rade mozna tym palić choć niejest to bezobsugowe :-)
alex33 Opublikowano 23 Grudnia 2019 #12 Opublikowano 23 Grudnia 2019 Ten ruski palnik nazywa się Peletron, jeśli pamięć mnie nie zawodzi to kolega Sambor na tym forum o nim pisał.
janjan Opublikowano 25 Grudnia 2019 #13 Opublikowano 25 Grudnia 2019 Jestem chętny sprzedać gotowy palnik grawitacyjny na pellet ,pracował w Viadrusie u24 ,możliwość montowania w dolnych jak i górnych drzwiczkach kotla.zainteresowanych proszę o kontakt na priv.pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.