Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Huczenie grzejników, krótkie bulgotanie w grzejnikach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 26.03.2019 o 19:07, mironw napisał:

Masz tak prosto do przeróbki ,  tak najszybciej wyeliminujesz kawitacje

Kristof59 4 cwu pop.jpg

Przedwcześnie się cieszyłem,problem zaczął powracać przedwczoraj gdzie nasilił się wczorajszego wieczoru.Ewidentnie dało się zauważyć zawirowania i bulgotanie przy starcie pompki Cwu.Dziś przełożyłem pompkę na zasilanie.Zobaczymy czy będzie efekt pozytywny 

IMG_20190328_173737.jpg

• Odpowiedzi 206
  • Wyświetleń 35.2 tys.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• dlatego przed pompą podejrzewam że masz przykręconą zasuwkę , a ona powinna być na tłoczeniu pompy kotłowej . i też nie było TV55.   a mierzyłeś kiedyś ile wraca i grzejników ?

• Zamiast wymyślać cuda - wianki narysuj wreszcie prawdziwy schemat tej instalacji, gdyż tego chyba jeszcze nie zrobiłeś, wtedy będziemy mówić o zmianach. Ale już praktycznie koniec zimy, więc masz

• Często popełniany jest błąd, że dobierana jest CAŁKOWITA pojemność ZW. A powinna być objętość CZYNNA, czyli pomiędzy bocznymi króćcami przyłączeniowymi.          Np. w zbiorniku o wysokości 60 cm

Opublikowane grafiki

Opublikowano

pompa wypoziomowana , wirnik w poziomie?

Opublikowano

Tak

Opublikowano

Nie daje mi spokoju jedna rzecz,mianowicie: jak skręcałem półśrubunek za pompką to po dokręceniu cały czas pojawiała się kropla wody,była nieszczelność, rozkręcałem i układałem uszczelkę 3 razy i dalej rosiło.W końcu dałem nową uszczelkę i spokój,jest ok.Teraz nie wiem,czy jak pompka była na powrocie to czy nie było tam nieszczelności,bo półśrubunek był trochę pokryty rdzą z jednej strony.Po wymianie ZW był spokój prawie tydzień.Zobaczymy.

Opublikowano

A w grzejnikach na górze już nie ma powietrza ?Mikro szczelina też  mogła mieć coś na sumieniu , no i blisko pompy .

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Na dzień dzisiejszy całkowity spokój, żadnych niepokojących dźwięków, myślę że problem wyeliminowany.

Opublikowano

No i znów praw fizyki się nie przeskoczy jak ssanie pompy mniejsze od tłoczenia to i pompa szwankuje a wraz z nią instalacja . Pozdrawiam .