Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Defro Delta Ekopell 20 Kw Czy Defro Smart Ekopell 20 Kw ?

Ryszardmis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, stoję przed trudnym wyborem pieca z podajnikiem. 

Mam na myśli dwa modele:

Defro delta ekopell  20 kw 

Defro smart ekopell  20 kw 

Czy ktoś z Was użytkował któryś z ww modeli ? 
Szukam opini na ich temat.

Dodam że dom który mają ogrzewać jest nowy - świerzo wybudowany.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, stoję przed trudnym wyborem pieca z podajnikiem. 

Mam na myśli dwa modele:

Defro delta ekopell  20 kw 

Defro smart ekopell  20 kw 

Czy ktoś z Was użytkował któryś z ww modeli ? 

Szukam opini na ich temat.

Dodam że dom który mają ogrzewać jest nowy - świerzo wybudowany.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam

Witam , od listopada mamy zainstalowany kociol DEFRO SMART EKOPELL 20Kw.Dom ma powierzchnie ok 200m2 i wybudowany w roku 1984 .Od momentu uruchomienia sprawuje sie wedlug mnie bardzo dobrze.Utrzymujemy w domu temperature w dzien ok 21 stopni i w nocy 19 stopni , za pomoca termostatu radiowego.Spalanie w okresie gdy temperatury na zewnatrz oscyluja w przedziale 0 do 10 wynosi ok 600 do 700 kg pelletu na miesiac.W okresie wiekszych mrozow wzroslo ale nie przekroczylo 1000 kg.Pellet kupujemy po 720 pln za tone.Dla mnie to byl dobry wybor.Roznica miedzy kotlami jest chyba niewielka poza tym ze smart ekopell ma zabudowany zasobnik na pellet i w standarcie moze byc instalowany w obiegu zamknietym.

Opublikowano

Witam , od listopada mamy zainstalowany kociol DEFRO SMART EKOPELL 20Kw.Dom ma powierzchnie ok 200m2 i wybudowany w roku 1984 .Od momentu uruchomienia sprawuje sie wedlug mnie bardzo dobrze.Utrzymujemy w domu temperature w dzien ok 21 stopni i w nocy 19 stopni , za pomoca termostatu radiowego.Spalanie w okresie gdy temperatury na zewnatrz oscyluja w przedziale 0 do 10 wynosi ok 600 do 700 kg pelletu na miesiac.W okresie wiekszych mrozow wzroslo ale nie przekroczylo 1000 kg.Pellet kupujemy po 720 pln za tone.Dla mnie to byl dobry wybor.Roznica miedzy kotlami jest chyba niewielka poza tym ze smart ekopell ma zabudowany zasobnik na pellet i w standarcie moze byc instalowany w obiegu zamknietym.

Dziękuję za odpowiedź. A proszę napisać jak sprawuje się sam kocioł ? Czy jest awaryjny, czy ma jest prosty w obsłudze ? Czy coś Pana w nim denerwuje ?

Opublikowano

Dziękuję za odpowiedź. A proszę napisać jak sprawuje się sam kocioł ? Czy jest awaryjny, czy ma jest prosty w obsłudze ? Czy coś Pana w nim denerwuje ?

Jak do tej pory bez zadnych problemow,tylko zsypac zasobnik i przy okazji wyrzucic popiol/raczej cos podobnego drobnego piasku/ .Na poczatku kombinowalismy z ustawieniami ale okazalo sie ze najlepiej chodzi na ustawieniach fabrycznych,jedynie usawilismy temperature kotla/ u mnie 60st. / i temperature CWU na  48st. i oczywiscie pracuje w tzw PIDzie.Nowy kociol zamontowalem obok starego,gdyz mialem obawy ze moze byc problem z dogrzewaniem w duze mrozy ale nie byl jeszcze odpalany.Dla mnie to byl dobry wybor , efekty lepsze jak oczekiwalem.Pozdrawiam 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.