Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie Grzeje Grzejnik W Łazience

jdk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba zaproszę Majstra i niech mi tak zrobi jak mówicie. Zamieni mi powrót z zasilaniem albo wyrzuci mi wszystkie zawory, w łazience i tak grzejnik jest odkręcony na maksa. 

Opublikowano

Panowie, podłączę się, bo mam chyba podobny problem. W 2016 kupiłem mieszkanie na ostatnim, 15 piętrze w dużym bloku. Kaloryfer w łazience ciągle się zapowietrzał. Zamontowali odpowietrznik automatyczny kątowy i przestał, był ciepły, ale nigdy nie grzał jak pozostałe. W minionym roku robiłem remont, wymieniłem stary żeliwny na drabinkę zasilaną od boku. Mam odpowietrznik automatyczny zarówno na pionie jak i na kaloryferze, a grzejnik dalej letni lub ciepły - nigdy nie jest gorący jak reszta w mieszkaniu. Czasem ciepłe są 3 rurki od góry, czasem letnich jest 5. Nigdy nie jest ciepły cały i nigdy nie łapie temperatury takiej, jak inne kaloryfery w mieszkaniu. Oczywiście podzielniki mam na kaloryferach, które grzeją, łazienka go nie posiada i nie posiada też głowicy termostatycznej, więc powinna grzać cały czas pełną parą, a tak nie jest. W rezultacie mam w łazience poniżej 17° C i zastanawiam się nad pójściem z tematem do sądu, bo pomieszczenie nie nadaje się do wykorzystania zgodnie z jego przeznaczeniem, a sprawa z tego co się orientuję, jest wygrana. Niestety blokuje mnie aspekt finansowy i szukam czegoś zanim zdecyduję się na ten krok. Ktoś ma jakieś pomysły?

Opublikowano

Zeby na to pytanie odpowiedziec, należałoby wiedzieć, co na tym samym pionie porobili lokatorzy ponizej. Bo skoro nie ma tam podzielników, to spodziewać się można wszystkiego ;)

Opublikowano

Mieszkań pode mną jest bardzo dużo. Możliwe, by inwencja ludzi poniżej w tak znaczący sposób wpłynęła na zakłócenia w pracy instalacji? Spółdzielnia twierdzi, że wszystko sprawdzili i jest ok, ale jak ja mam w to wierzyć? Słyszałem, że z powodu braku kontroli przy wymianach kaloryferów bardzo modne było i wciąż jest wstawianie znacznie większych mocy niż przewidziane do pomieszczeń. Jest opcja, że do mnie ciepło już nie dociera w normalnych ilościach z tego powodu? Najwyraźniej zrobiłem błąd montując kaloryfer o mocy przewidzianej przez spółdzielnię, a bycie uczciwym się nie opłaca. Słyszałem nawet historię dwóch grzejników wrzuconych do jednej łazienki, nie wiem, czy to w moim bloku, ale takie twory najwyraźniej istnieją. Dzisiaj telefonicznie zapytałem, kiedy spółdzielnia przewiduje jakieś efekty działań podjętych po wizycie 18 grudnia - pan w słuchawce zdziwiony, że u mnie wciąż nie grzeje, bo podobno wykonano szereg czynności, który miał problem rozwiązać...

Opublikowano

Chyba zaproszę Majstra i niech mi tak zrobi jak mówicie. Zamieni mi powrót z zasilaniem albo wyrzuci mi wszystkie zawory, w łazience i tak grzejnik jest odkręcony na maksa. 

Panowie u mnie problem został rozwiązany. Problemem byl... grzejnik :/ . Majster zdjął grzejnik jak on to mówił "przewietrzył" zawory. Z rur zleciało nie wiem ok. 20 litrów wody pod ciśnieniem, "przewietrzył" grzejnik, założył i wszystko ruszyło. 

Opublikowano

-Panie majster...pan  w niecała godzinę tylko coś  odkręcił, zakręcił , przewietrzył i...dwie stówki chce?  

-Proszę szanownego pana....szanowny pan nie płaci za to co zrobiłem, tylko że wiedziałem, co zrobic ;)

• 1 rok później...
Opublikowano

mój grzejnik zapowietrzał się co 24 godziny. Na dopływie zamontowałem zawór odpowietrzający, z prawej strony powyżej grzejnika. U dołu dałem grzałkę. Z lewej strony u dołu zrobiłem odpływ. Teraz często słyszę jak działa zawór na dopływie, a grzejnik działa drugi rok bez zarzutu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.