Paweleko Opublikowano 17 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Witam posiadam palnik ekoenergi i zauważyłem że od strony podawania pojawia mi się nie spalony ekogroszek i w tym miejscu nie ma płomienia tylko po stronie przeciwnej. Proszę o pomoc jak zdemontować koronę czym uszczelnić itd. Bo jestem zielony w tym.
Przemyslaw85 Opublikowano 18 Grudnia 2017 #2 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Pierw zacznij od oczyszczenia podajnika. Pod podajnikiem jest klapka przykręcona na 1-2 śrubach. Mogło ci tam wlecieć bardzo dużo syfu co też może blokować dopływ powietrza. Jak wygasisz wyrzuć zawartość podajnika i sprawdź czy otwory nie są zapchane. Na YT jest kilka filmów na ten temat.
Paweleko Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor #3 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Ok sprawdzę to tylko niepokoji mnie to że jak roszam pogrzebaczem w palniku to korona się rusza czy to normalne? Jestem swiezakiem i nie bardzo się na tym znam. Widzę tylko że od strony podajnika nie spalony ekogroszek i spieki ogromne.
Paweleko Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor #4 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Szukałem na yt i nie znalazłem instruktaxowego filmu jak to zrobić. Począwszy od zdjęcia korony itd. Palnik mam ekoenergi 12kw a piec defro komfort Eko pz
Przemyslaw85 Opublikowano 18 Grudnia 2017 #5 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Korona nie powinna się ruszać. Wpisz na yt lub w Google "uszczelnienie palnika/retorty". Gdzieś tu kiedyś na forum widziałem foto relacje z czyszczenia i uszczelnienia palnika. Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka
bregho Opublikowano 18 Grudnia 2017 #6 Opublikowano 18 Grudnia 2017 https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/13995-uszczelnienie-palnika-typu-brucer-ekoenergia/ :mellow:
Paweleko Opublikowano 18 Grudnia 2017 Autor #7 Opublikowano 18 Grudnia 2017 Dzięki koledzy przeczytałem temat będę próbował poradzić sobie z tym problemem. Dodam że to nie pierwszy problem z tym piecem albo dostałem tak pechowy model albo ja nie potrafię sobie poradzić. Na samym początku halotron miałem uszkodzony ciągle pojawiał się komunikat chwilowy brak obrotów. Przysłali mi z techa nowy komunikat się nie wyświetla ale powietrza dalej podaje za dużo. Płomień jak z palnika spieki ogromne a teraz jeszcze z jednej strony czarny Eko. Aha i jeszcze jedno już trzeci raz sterownik k1pv4pz wyłączył mi się sam i w tym czasie chyba z 10 razy musiałem włączać i wyłączać zasilanie żeby się uruchomił. Ręce opadają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.