Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Ustawienia Programatora Pokojowego A Sterownika Pieca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich

mam takie pytanko zamontowałem sobie programator pokojowy i sterownik pieca a moje pytanie jest następujące :

w instrukcji sterownika do pieca ma możliwość podłączenia owego programatora tylko napisano tam zeby temperatura ustawienia programatora była wieksza niż na piecu ja zrobiłem różnice jednego stopnia a jak wy uważacie????????

Opublikowano

Na programatorze pokojowym ustawiasz temperaturę jaką chcesz utrzymywać w danym pomieszczeniu.Musi ona być większa od nastawionej na piecu,bo inaczej ogrzewać będziesz wodę w co.Chyba ,że masz ogrzewanie elektryczne oporowe.

Opublikowano

kurcze nie rozumiem

mam piec na eko groszek i tak

na termostacie pokojowym mam ustawione 21,75c

na sterowniku pieca jest 56 czyli woda w piecu jest chyba tez ma taka wartość

w sterowniku też jest taka funkcja jak temperatura termostatu pokojowego i ustawiłem ją na57 proszę o sprawdzenie tych ustawień z góry dzięki za podpowiedz

Opublikowano

Jak nie podasz, co to za sterownik tego kotła, to chyba ci nikt nie odpowie na twoje pytanie, bo chyba coś pokręciłeś. Termostat pokojowy wysyła do kotła tylko jeden sygnał i nie jest nim temperatura.

Opublikowano

to wiem po prostu włącza się pompka

a sterownik mam firmy tatarek i chodzi mi o dwa parametry :

na sterowniku pieca jest 56 czyli woda w piecu jest chyba tez ma taka wartość

w sterowniku też jest taka funkcja jak temperatura termostatu pokojowego i ustawiłem ją na57

czy one sa dobre

Opublikowano
sterownik mam firmy tatarek (...)

Nie znam tego sterownika. Piotrek_automatyk chyba kiedyś o nim coś pisał. Musisz być cierpliwy, może ktoś się odezwie...