Gość miki1212 Opublikowano 18 Października 2017 #1 Opublikowano 18 Października 2017 Takie pytanie jeśli chodzi o parametry podawania i przerwy lepiej częściej a mniej podawać czy więcej i dłuższa przerwa w podawaniu? Czyli czas podawania 8 sek czas przerwy 52sek czy lepiej czas podawania 5sek a czas przerwy 33sek?
Dancych Opublikowano 18 Października 2017 #2 Opublikowano 18 Października 2017 Zasada jest taka. Im bardziej spiekajacy sie opal tym lepiej podawac mniej a czesciej. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Pieklorz Opublikowano 18 Października 2017 #3 Opublikowano 18 Października 2017 Ile palników ludzi, węgli tyle opinii. Ja mam takie podejście.. Kocioł odstawia się na długo, to preferuję 3sekundy pracy... Węgiel spiekający- też wolę krótkie czasy. Zima, mróz, normalny opał to wówczas podawanie 7-9sekund
form Opublikowano 19 Października 2017 #4 Opublikowano 19 Października 2017 Staram się utrzymywać jak najdłuższy czas przerwy i tym samym jak najdłuższy czas pracy w cyklu przerwa-podawanie. Sterownik umożliwia mi regulację zakresu przerwy xx-99 sekund, więc utrzymuję mniej wiecej stały czas przerwy 9x sekund, a korekt mocy dokonuję czasem pracy. Po korekcie czasu pracy dostosowuję wartość x z czasu przerwy 9x. Myślę, że najlepiej jest, że gdy silnik ruszy to pracuje jak najdłużej, z uwzględnieniem zapotrzebowania na moc grzewczą. Powinno to się przełożyć na jego wydłużoną żywotność i mniejsze zużycie prądu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.