Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 

Mam problem z grzejnikami ponieważ u góry są gorące a na dole takie letnie ,Co moze byc  tego przyczyna

pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Nie nigdy nie grzały cały czas są zimne śmieszne

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu
Opublikowano (edytowane)

]post-56797-0-60103900-1391346004_thumb.j

1-schemat całej instalacjithalfaprzek_57ba8fc1244cc.jpg

post-56797-0-77372600-1483783655_thumb.jpg

post-56797-0-08146200-1483783857_thumb.jpg

Edytowane przez mariusz46
Opublikowano (edytowane)

Jeżeli na zasilaniu grzejników masz zwykłe kulowe,to po cholerę zawory na powrocie,które skutecznie tłumią przepływ?

Oprócz tego z kotła wychodzą za cienkie rurki,to są 3/4"?,moim zdaniem powinny być 11/4" z kotła,a dopiero później zredukowane na 1".

Edytowane przez Kolanin
Opublikowano

i wlacz pompe

Opublikowano (edytowane)

Przełącz pompę na 3 i będzie dobrze. Ja mam pompę ustawioną na I ale jak jest na dworze +5 lub wyżej.

A teraz pompa pracuje u mnie na II.

Edytowane przez sati
Opublikowano

jak grzeja od gory to jest problem z przepływem ,i teraz albo jeden grzjenikik Tobie grzes grzeje na max a na rezte wody brakło albo masz instalacje z typu lat 90 gdzie masz w instalacje wpiety zasobnik na grubycg rurach i to trzeba opanoiwac

posidzieć pomacac rury powrotne i tam gdzie śa za ciepłe to przykrecić zasilanie i jak to porobisz to dojdziesz do tego ze i ostatni grzejnik bedzie dobrze grzał