Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Proszę O Opinię Schematu C.o

Rekomendowane odpowiedzi

Gość miodziosw12
Opublikowano

Witam

prosze o opinię schematu centralnego ogrzewania dom 153 m2 parter i I piętro, ogrzewanie gazowe piec gazowy wiszący Viessmann VITOPEND 100-W TYP WH1B 10,5-24 kW (w zestawie) - otwarta komora spalania Wbudowana armatura bezpieczeństwa i przeponowe naczynie wzbiorcze Wbudowana pompa obiegu grzewczego z zaworem 3-drogowym instalacja wykonanana rurki alupex kisan piony główne fi20 przylącza grzejniki fi 16 parter dwa kolektory jeden prawy podlaczone 4 szt grzejników prawa strona 7szt grzejników góra dwa kolektory po 4 szt grzejników schemat w za.

z góry dziękuje za odpowiedź

post-6319-1234293461_thumb.jpg

Opublikowano
Witam

prosze o opinię schematu centralnego ogrzewania

Takiego sposobu na pisanie w Paint to jeszcze nie stosowałem, edytor tekstu się popsuł ?? Co do schematu to z niego wynika że jest oki, ale nie wiadomo co z kotłownią.

Opublikowano
Witam

prosze o opinię schematu centralnego ogrzewania dom 153 m2 parter i I piętro, ogrzewanie gazowe piec gazowy wiszący Viessmann VITOPEND 100-W TYP WH1B 10,5-24 kW (w zestawie) - otwarta komora spalania Wbudowana armatura bezpieczeństwa i przeponowe naczynie wzbiorcze Wbudowana pompa obiegu grzewczego z zaworem 3-drogowym instalacja wykonanana rurki alupex kisan piony główne fi20 przylącza grzejniki fi 16 parter dwa kolektory jeden prawy podlaczone 4 szt grzejników prawa strona 7szt grzejników góra dwa kolektory po 4 szt grzejników schemat w za.

z góry dziękuje za odpowiedź

a odpowietrzenia instalacji jak rozwiązałeś? bo ze schematu nie wynika.

Gość miodziosw12
Opublikowano
Takiego sposobu na pisanie w Paint to jeszcze nie stosowałem, edytor tekstu się popsuł ?? Co do schematu to z niego wynika że jest oki, ale nie wiadomo co z kotłownią.

cóż edytor jest ok ale ja lubię wyzwania tak jak w przypadku wykonania tej instalacji co masz na myśli ,,ale nie wiadomo co z kotłownią.,,

a odpowietrzenia instalacji jak rozwiązałeś? bo ze schematu nie wynika.

jeżeli chodzi o odpowietrzenia i jeśli dobrze myślę na każdym z grzejników zamontowanem mam mieć odpowietrzniki

Opublikowano

Odpowietrzniki na grzejnikach oraz automatyczne na rozdzielaczach. Natomiast co do kotłowni, to jeżeli jest dobrze wykonana to nie ma zastrzeżeń.