Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Verbomat- Nowe Podejście Do Procesu Spalania. Testy

energotop

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Paliłem anmag błękitnym i kolejny raz go nie kupie. Kupiłem w ciemno 2t luzem i była to jedna wielka walka ze spiekami :(

Rozmawialem z kierowcą, powiedzial mi ze ten wegiel trzeba spalac na bardzo niskim nadmuchu ;)

Opublikowano
bo jest to nasze wspólne dzieło i hobby z kol R

Wspólne powiadasz... no OK :)

Opublikowano

Z tego co słyszałem już przestali je produkować. Że niby się palić na nich nie da, że kopcą, nie pozwalają panować nad temperaturą kotła, przegrzewają podajniki i daszki się rozszczepiają ( jakiś program darmowej wymiany tych elementów mieli ).  

U Ciebie na jakim śmiga, SPP ?

Opublikowano

Jeśli jesteście już przy węglu to uważajcie na to badziewie.

post-41218-0-48065500-1483195343_thumb.jpg

Ostatnio pomagałem jednemu kolesiowi ustawić kocioł na tym.

Nie chce się toto w ogóle palić, trzeba zrobić huragan na paliku aby jako tako temp. łapał, no ale wtedy to monstrualne spieki można wyhodować.

Opublikowano

Bardzo ładnie i popiół i płomien .Co do wegla to jezeli sie zle spala to i cena powinna byc niska to samo dotyczy miałow które pod 400zł za tone podchodza , to samo ekomiały i nawet flot dobija do tej ceny chociaz to odpad tuz przed mułem .Ciekawe jak taka mieszanka z flotu by sie paliło musze zrobic taki test  :D

Opublikowano

post-51897-0-04433500-1483197707_thumb.jpg

Nie jest wcale lepiej, skutek jak widać ten sam. Nie mam czasu, aby teraz doszlifować nastawy. Około 17-18stej na palnik powinna dojść mieszanka 50% Tauron + 50% PGG Retopal. Retopal ma niemal zerową spiekalność, więc mieszanka powinna mieć nie więcej jak RI-15. W połowie stycznia spróbuję spalić ten Tauron w dwustanie. Kopa trzeba przyznać to on ma.

Opublikowano

Jak mierzysz przepływ?moja pompa ustawiona na 3/3 max-45W a grzejnik dołem sporo chłodniejsze niż górą.A jak ustawie na 2/3 to dołem prawie zimne.Pompa nowa nasza Diamonda 6 m podnoszenia.O co może biegać?

Opublikowano

Przepływomierz na powrocie :)

Opublikowano

gmaj22 można prosić zdjęcie zamontowanego ciepłomierza?

Opublikowano

Chwilkę chodziła na starym  TECH-u ST 37, obecnie od dość dawna na SPP v2.

Myślę, że będzie się dało dostroić i na moim.

Co z tym noclegiem w okolicy (ale tak, żebym na nogach dał radę zajść, skoro mamy coś odkorkować;] ) ?

Opublikowano
Nie jest wcale lepiej, skutek jak widać ten sam.

Wiatru jakby więcej, ale ja bym dał jeszcze, tak żeby się paliło wewnątrz korony. No i nie zwalać nic, żeby dookoła "kołderka" się zrobiła.

Paliłem swego czasu samymi Brzeszczami, jedyne sensowne spalanie, to takie jak piszę. Płomień bardzo krótki, ale i tak kop mocny to miało.

Opublikowano

gmaj22 można prosić zdjęcie zamontowanego ciepłomierza?

Tu zdjęć do woli...http://forum.bolecki.pl/index.php?topic=550.0

Wszystkim życzę szczęśliwego Nowego Roku. Zdrowia, szczęścia w miłości i kasy...reszte sobie kupicie :)

Opublikowano

Co z tym noclegiem w okolicy (ale tak, żebym na nogach dał radę zajść, skoro mamy coś odkorkować;] ) ?

Podeślę wam to dobreńkie - to i noclegu nie będziesz musiał mieć - nie dojdziecie ani jeden ani drugi

Przy okazji szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich.

A teraz to won od pieców i do zabawy !!!!!

Ja właśnie zaraz startuje - do siego roku

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

orzesz r aż mie zatkało

Opublikowano

Myślę, że będzie się dało dostroić i na moim.

Coś się wymyśli. To jest budynek zakładowy i sam mieszkam 20 kilometrów od niego, ale materac w biurze jakby co mogę rozłożyć ;) . A pokój to choćby na sąsiadującej z moim zakładem stacji paliw można wynająć. Można i takie z wszelakimi luksusami, ale to już ze 2 kilosy ode mnie. Nad Rabą krakusy wczasować się lubią, lud miejscowy jest na to przygotowany.

Opublikowano

Podeślę wam to dobreńkie - to i noclegu nie będziesz musiał mieć - nie dojdziecie ani jeden ani drugi

Taaa... prawda, po tym to i w zaspie można spać :>

Opublikowano

Coś się wymyśli. To jest budynek zakładowy i sam mieszkam 20 kilometrów od niego, ale materac w biurze jakby co mogę rozłożyć ;) . A pokój to choćby na sąsiadującej z moim zakładem stacji paliw można wynająć. Można i takie z wszelakimi luksusami, ale to już ze 2 kilosy ode mnie. Nad Rabą krakusy wczasować się lubią, lud miejscowy jest na to przygotowany.

Eeee.. to luz, chyba że wezmę Rajmunda za szofera.. ;)

Opublikowano

hm-takie sterowanie mi jest znane od ponad 10 lat różni się  tylko napięciem mocy na dmuchawkę -werbomat jest o tyle lepszy bo ma tzw fazowe sterowanie dmuchawką  czyli konkretnie daje pełną moc w  krótkim  czasie a wył z mocy max zadanej jest stopniowe od i tyle i świetne pracuje z dmuchawką o lekućkim plastykowym wirniku

:P

no ale to ja tylko wiem

prost :D

Opublikowano

Bo teoretycznie ma współpracować z każdym wiatrakiem. Jesteś pewny, że jak przyjdą (a zapowiadają) dwucyfrowe mrozy, to starczy wiatru ?

Opublikowano

ba- ta dmuchawka jest the best dawno już jest zemną- zakupiona w oświęcimiu  około 05 roku hee idę malować kotłownię bo koledzy ZZ zapowiadają mnie odwiedzić hee :P a i muzę mam *** w kotłowni
a od godz około dwóch godz mój erbeerek pracuje na moim starym wysłużonym  sterze hee to tyle z mojej strony
ale verbomat jest *** i karpie z zatora :)

Opublikowano

Cały Ty.. ster super, ale tatarek musi chodzić, bo jest naj naj. Zadkiem mi już ten Twój tatarek wyłazi. Ino czekać jak zaczniesz *** wieszać na verbomacie.

Opublikowano

rozkaz prezesie -minuta i podł ten najlepszy

a te poprzednie dupostery już nie powrócą

wiesz o tym doskonale i ja też :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.