topicktm Opublikowano 31 Grudnia 2016 #501 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Paliłem anmag błękitnym i kolejny raz go nie kupie. Kupiłem w ciemno 2t luzem i była to jedna wielka walka ze spiekami :( Rozmawialem z kierowcą, powiedzial mi ze ten wegiel trzeba spalac na bardzo niskim nadmuchu ;)
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #502 Opublikowano 31 Grudnia 2016 bo jest to nasze wspólne dzieło i hobby z kol R Wspólne powiadasz... no OK :)
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #503 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Z tego co słyszałem już przestali je produkować. Że niby się palić na nich nie da, że kopcą, nie pozwalają panować nad temperaturą kotła, przegrzewają podajniki i daszki się rozszczepiają ( jakiś program darmowej wymiany tych elementów mieli ). U Ciebie na jakim śmiga, SPP ?
Griszah Opublikowano 31 Grudnia 2016 #504 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Jeśli jesteście już przy węglu to uważajcie na to badziewie. Ostatnio pomagałem jednemu kolesiowi ustawić kocioł na tym. Nie chce się toto w ogóle palić, trzeba zrobić huragan na paliku aby jako tako temp. łapał, no ale wtedy to monstrualne spieki można wyhodować.
kobra64 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #505 Opublikowano 31 Grudnia 2016 U Ciebie na jakim śmiga, SPP ? Chwilkę chodziła na starym TECH-u ST 37, obecnie od dość dawna na SPP v2.
marcus312 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #507 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Bardzo ładnie i popiół i płomien .Co do wegla to jezeli sie zle spala to i cena powinna byc niska to samo dotyczy miałow które pod 400zł za tone podchodza , to samo ekomiały i nawet flot dobija do tej ceny chociaz to odpad tuz przed mułem .Ciekawe jak taka mieszanka z flotu by sie paliło musze zrobic taki test :D
gmaj22 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #508 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Nie jest wcale lepiej, skutek jak widać ten sam. Nie mam czasu, aby teraz doszlifować nastawy. Około 17-18stej na palnik powinna dojść mieszanka 50% Tauron + 50% PGG Retopal. Retopal ma niemal zerową spiekalność, więc mieszanka powinna mieć nie więcej jak RI-15. W połowie stycznia spróbuję spalić ten Tauron w dwustanie. Kopa trzeba przyznać to on ma.
M4t3uSZ Opublikowano 31 Grudnia 2016 #509 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Jak mierzysz przepływ?moja pompa ustawiona na 3/3 max-45W a grzejnik dołem sporo chłodniejsze niż górą.A jak ustawie na 2/3 to dołem prawie zimne.Pompa nowa nasza Diamonda 6 m podnoszenia.O co może biegać?
AdamMa Opublikowano 31 Grudnia 2016 #511 Opublikowano 31 Grudnia 2016 gmaj22 można prosić zdjęcie zamontowanego ciepłomierza?
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #512 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Chwilkę chodziła na starym TECH-u ST 37, obecnie od dość dawna na SPP v2. Myślę, że będzie się dało dostroić i na moim. Co z tym noclegiem w okolicy (ale tak, żebym na nogach dał radę zajść, skoro mamy coś odkorkować;] ) ?
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #513 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Nie jest wcale lepiej, skutek jak widać ten sam. Wiatru jakby więcej, ale ja bym dał jeszcze, tak żeby się paliło wewnątrz korony. No i nie zwalać nic, żeby dookoła "kołderka" się zrobiła. Paliłem swego czasu samymi Brzeszczami, jedyne sensowne spalanie, to takie jak piszę. Płomień bardzo krótki, ale i tak kop mocny to miało.
gmaj22 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #514 Opublikowano 31 Grudnia 2016 gmaj22 można prosić zdjęcie zamontowanego ciepłomierza? Tu zdjęć do woli...http://forum.bolecki.pl/index.php?topic=550.0 Wszystkim życzę szczęśliwego Nowego Roku. Zdrowia, szczęścia w miłości i kasy...reszte sobie kupicie :)
bodziasty Opublikowano 31 Grudnia 2016 #515 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Co z tym noclegiem w okolicy (ale tak, żebym na nogach dał radę zajść, skoro mamy coś odkorkować;] ) ?Podeślę wam to dobreńkie - to i noclegu nie będziesz musiał mieć - nie dojdziecie ani jeden ani drugi Przy okazji szczęśliwego Nowego Roku dla wszystkich. A teraz to won od pieców i do zabawy !!!!! Ja właśnie zaraz startuje - do siego roku Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
kobra64 Opublikowano 31 Grudnia 2016 #517 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Myślę, że będzie się dało dostroić i na moim. Co z tym noclegiem w okolicy (ale tak, żebym na nogach dał radę zajść, skoro mamy coś odkorkować;] ) ? Coś się wymyśli. To jest budynek zakładowy i sam mieszkam 20 kilometrów od niego, ale materac w biurze jakby co mogę rozłożyć ;) . A pokój to choćby na sąsiadującej z moim zakładem stacji paliw można wynająć. Można i takie z wszelakimi luksusami, ale to już ze 2 kilosy ode mnie. Nad Rabą krakusy wczasować się lubią, lud miejscowy jest na to przygotowany.
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #518 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Podeślę wam to dobreńkie - to i noclegu nie będziesz musiał mieć - nie dojdziecie ani jeden ani drugi Taaa... prawda, po tym to i w zaspie można spać :>
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #519 Opublikowano 31 Grudnia 2016 orzesz r aż mie zatkało Co Rajmundku ? Co się stało ?
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #520 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Coś się wymyśli. To jest budynek zakładowy i sam mieszkam 20 kilometrów od niego, ale materac w biurze jakby co mogę rozłożyć ;) . A pokój to choćby na sąsiadującej z moim zakładem stacji paliw można wynająć. Można i takie z wszelakimi luksusami, ale to już ze 2 kilosy ode mnie. Nad Rabą krakusy wczasować się lubią, lud miejscowy jest na to przygotowany. Eeee.. to luz, chyba że wezmę Rajmunda za szofera.. ;)
bernard Opublikowano 31 Grudnia 2016 #521 Opublikowano 31 Grudnia 2016 hm-takie sterowanie mi jest znane od ponad 10 lat różni się tylko napięciem mocy na dmuchawkę -werbomat jest o tyle lepszy bo ma tzw fazowe sterowanie dmuchawką czyli konkretnie daje pełną moc w krótkim czasie a wył z mocy max zadanej jest stopniowe od i tyle i świetne pracuje z dmuchawką o lekućkim plastykowym wirniku :P no ale to ja tylko wiem prost :D
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #522 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Bo teoretycznie ma współpracować z każdym wiatrakiem. Jesteś pewny, że jak przyjdą (a zapowiadają) dwucyfrowe mrozy, to starczy wiatru ?
bernard Opublikowano 31 Grudnia 2016 #523 Opublikowano 31 Grudnia 2016 ba- ta dmuchawka jest the best dawno już jest zemną- zakupiona w oświęcimiu około 05 roku hee idę malować kotłownię bo koledzy ZZ zapowiadają mnie odwiedzić hee :P a i muzę mam *** w kotłownia od godz około dwóch godz mój erbeerek pracuje na moim starym wysłużonym sterze hee to tyle z mojej stronyale verbomat jest *** i karpie z zatora :)
Gość vmilo Opublikowano 31 Grudnia 2016 #524 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Cały Ty.. ster super, ale tatarek musi chodzić, bo jest naj naj. Zadkiem mi już ten Twój tatarek wyłazi. Ino czekać jak zaczniesz *** wieszać na verbomacie.
bernard Opublikowano 31 Grudnia 2016 #525 Opublikowano 31 Grudnia 2016 rozkaz prezesie -minuta i podł ten najlepszy a te poprzednie dupostery już nie powrócą wiesz o tym doskonale i ja też :)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.