Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Posiada Ktoś Defro Komfort Eko 12Kw Pz

marvin83

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Test drożnosci nadmuchu

Opublikowano

Jak nic nie pomorze to ustawienia serwis czujnik hallotronu i wyłącz. Ja tak cały czas palę ;)

Opublikowano

A jakie masz spalanie,ile popiolu i czym palisz?

Opublikowano

A jakie masz spalanie,ile popiolu i czym palisz?

Zrobiłeś test drożności nadmuchu?

Opublikowano

To jest zwykły wiatrak. W menu serwis chyba albo ustawień masz też test łożysk.

Opublikowano

Tak zrobilem i po 3 sekundach wyswietlilo sie OK

Opublikowano

A błąd jest jeszcze?

Opublikowano

A temperatura podajnika się podniosła?

Opublikowano

Nie temperatura podajnika kolo 30 ° ale nastawilem na 57° temperature CO i wodze ze juz z 4 godziny minelo i temp.nie zostala osiagnieta jest teraz 54.Ale to przwdopodobnie wina wygla ktore kupilem na próbę bodajże rotapol na szczescie 2 worki.

No chyba ze to cos innego?

Opublikowano

Temperatura podajnika kolo 20 °pomylka

Opublikowano

A instalator wkleił Ci koronę palnika na silicon?

Opublikowano

Sam sobie wkleilem po miesiacu posiadania kotla a dzisiaj zrobilem nawa aktualizacje sterownika bo mialem stara

Opublikowano

Mam nadzieje ze bedzie lepiej chodzil

Opublikowano

A jaki był powód zaklejenia korony palnika?

Opublikowano

Nie bylo zadnego tak radzili na forum

Opublikowano

Marvin83 wiem ze to klopot ale czy mógłbyś o ileasz taki piec jak ja,napisac mi wszystkie parametry swojego pieca?lacznie z ustawieniami serwisowymi?

Opublikowano

Marvin83 wiem ze to klopot ale czy mógłbyś o ileasz taki piec jak ja,napisac mi wszystkie parametry swojego pieca?lacznie z ustawieniami serwisowymi?

Mam taki sam kociołek jak Ty. Defro komfort eko 12kw Pz, sterownik k1pv4Pz. Nastawy sterownika moc 40%, korekta nadmuchu -3. W serwisowych ustawieniach max temp. spalin 150 stopni. Nic innego nie zmieniałem. 

Opublikowano

Mam taki sam kociołek jak Ty. Defro komfort eko 12kw Pz, sterownik k1pv4Pz. Nastawy sterownika moc 40%, korekta nadmuchu -3. W serwisowych ustawieniach max temp. spalin 150 stopni. Nic innego nie zmieniałem. 

Kocioł ustawiony na 65 stopni

Opublikowano

Ok dzieki nastawiam.

Opublikowano

A jak masz z tymi spiekami? Poradziles sobie?

Opublikowano

Jeszcze walcze. Mam taki sam popiół jak u ciebie.

Opublikowano

Niestety moc kotla byla za slaba i temperatura nie zostala osiagnieta zadana 62°a kotla 48 wielke spieki okrągłe jak sloik 0,5l dalem moc do 85% .Nie wiem co dalej

Opublikowano

Zrób tak.

Moc kotła ustaw na 50% a w ustawieniach serwisowych w opcji min czas podawania zmien z 2sek na 3sek. Powinno się poprawić

Opublikowano

I korekta nadmuchu na max minus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.