Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Posiada Ktoś Defro Komfort Eko 12Kw Pz

marvin83

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Teraz i tak jest o niebo lepiej niz tydzien temu.Spieki mialem ogromne wieksze niz sloik pół litrowy a popiolu wiadro okolo 12 litrów takie blaszane po 20 godzinach.Ale gnebi mnie ilosc popiolu wciaz jest go dużo.ten na zdjeciu jest po 9 godzinach

Opublikowano

Mam podobnie ale moc 40%. Ile Ci spala na dobę? Kocioł masz podłączony w układzie zamkniętym (utrata gwarancji).

Opublikowano

Kociolech chodzil od 15wrzesnia na pidzie ale bez czujnika temperatury spalin.Co to sie dzialo.Nie wiedzialem ze takowy mam mieć.Piec jakos dzialal kupe spiekow popiolu,groszku nie spalonego ,codziennie w kotlowni i wybieranie i czyszczenie pieca.myslalem ze taki urok tych piecow na ekogroszek.Dzwonilem do defro i przeszlem na sterowanie reczne i po miesiacu dowiedzialem sie o tym czujniku spalin.Walcze z hurtownia gdzie zakupilem piecyk.Narazie jade na czujniku z allegro tech 1000 bodajże.

Opublikowano

Mam podobnie ale moc 40%. Ile Ci spala na dobę? Kocioł masz podłączony w układzie zamkniętym (utrata gwarancji).

Spalanie do tej pory okolo 25 kilo.A propo ukladu zamknietego to nic nie wiem.Instalator z hurtowni gdzie bralem kociolek podobno pszeszkolony!to by nie zrobil takiej gafy

Opublikowano

Wejdz na stronę Defro, te kotły PZ mozna podłaczyć tylko w układzie zamkniętym.

Fajną masz temperaturę podajnika, ja u siebie nie mogę zejsc poniżej 30 stopni.

Opublikowano

Troszke poczytalem i masz racje.co teraz ?Jutro tam podjade.

Opublikowano

Wejdz na stronę Defro, te kotły PZ mozna podłaczyć tylko w układzie zamkniętym.

Fajną masz temperaturę podajnika, ja u siebie nie mogę zejsc poniżej 30 stopni.

Pomyłka Pz tylko w układzie otwartym

Opublikowano

Nie mam pojecia jak to ma wygladac.wiec mam pytanie czy jest przy tym duzo przeróbki?

Opublikowano

Troszke poczytalem i masz racje.co teraz ?Jutro tam podjade.

Utrata gwarancji.

Opublikowano

Spalanie masz wysokie bo za duża moc kotła ustawiona. Zmień na początek na 60% i obserwuj. A jaką masz temperaturę powrotu?

Opublikowano

Instalator powinien Ci to poprawic. Nie powinno tak byc. Obejscie kotła powinno być w stali lub miedzi, zawór 4 lub 3 drogowy do sterowania temperaturą wody a zarazem żeby ciepła woda wracała do kociołka.

Opublikowano

Spalanie masz wysokie bo za duża moc kotła ustawiona. Zmień na początek na 60% i obserwuj. A jaką masz temperaturę powrotu?

Temperatura powrotu z podlogowki jest na zdjeciu wyżej na mieszaczu

Opublikowano

Ok widzę. 

Opublikowano

Zmniejszylem moc kotla do 70 % zobacze rano czy wszystko ok i jak bedzie dobrze to zmniejsze do 60.

A jaka masz temperature zadana CO ?Bo o ile sie orietuje to powinna byc 65° a ja mam 57°

Opublikowano

Ja mam cały czas 65 stopni a temperaturą na grzejniki steruje zawor 4d

Opublikowano

To ide do kotlowni jeszcze zwiekszyc na te 65 i zobaczymy co bedzie

Opublikowano

Moze dlatego mam taka niska temp.podajnika?

Opublikowano

No i mam awarie czujnika obrotów wentylatora.Pelno niedopalonego ekogroszku w palniku.Zmniejszylem temperature na 60 musze jechac do pracy,jak wroce dam znac co i jak.Najgorsze ze mam zle zrobiona instalacje i do Defro nie mam po co dzwonic.Jade do hurtowni skad mialem instalatora

Opublikowano

Ta awaria obrotów czujnika to zatrzymanie turbinki na ok 3 min. spowodowane brakiem przepływu powietrza przez palnik. Oczyść palnik, żeby przywrócić przepływ powietrza, turbinka ruszy i po chwili zniknie komunikat.

Opublikowano

Czyscilem csly piec 4dni temu nawet i odkurzylem go w srodku bo mam odkurzacz przemysłowy wiec to nie to ale jak przyjade do domu to to sprawdze.

Opublikowano

Piec zarabany nie spalonym ekogroszkiem i awaria czujnika obrotow wentylatora dalej sie wyswietla.Wyczyscilem piecyk zmniejszylem temp.co na 57 i czekam co bedzie sie dzialo

Opublikowano

Jak nic nie pomorze to ustawienia serwis czujnik hallotronu i wyłącz. Ja tak cały czas palę ;)

Opublikowano

Wyłącz sterownik i włącz ponownie, sprawdz czy znikło

Opublikowano

Wlaczylem i wylaczylem sterownik i na razie chodzi.Ale jak przestawie temperature na 65 to znowu wyskakuje awaria tego czujnika

Opublikowano

Zrób drożności nadmuchu w ustawieniach. Może kanały powietrzne Ci się zapchały

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.