01mlody Opublikowano 4 Września 2016 #1 Opublikowano 4 Września 2016 Witam. Znajomi kupili piec Defro Komfort Eko PZ 20 kW Sterownik DEFRO-SMART II Podajnik żeliwny typu "brucer" Czy ktoś napisze wady i zalety tego pieca ?
sambor Opublikowano 4 Września 2016 #2 Opublikowano 4 Września 2016 Myślałem, że masz zdanie już wyrobione , pisząc w temacie https://forum.info-ogrzewanie.pl/topic/18146-pro%C5%9Bba-o-porad%C4%99-przy-wyborze-kot%C5%82a-defro-sigma-czy-ogniwo-eko-plus/?do=findComment&comment=202263 Takie zdania: 01mlody, dnia 15 Gru 2014 - 23:57, napisał:Heh ja jestem z Kielc i powiem Wam że znam kilka osób które pracowało w Defro.I tak zawsze mnie przestrzegli że z Defro to mogę kupić betoniarkę a nie piec.Ale każdy ma własne zdanie i własny wybór. Zresztą czytając tu forum najwięcej postów z prośbą o pomoc jest chyba z Defro wiec coś w tym jest.
01mlody Opublikowano 4 Września 2016 Autor #3 Opublikowano 4 Września 2016 Takie miałem i narazie wiele się nie zmieniło, ale skoro mają nowy piec chociaż jeszcze nie podłączony a mnie pytali o obsługę. Dlatego pytam. Jak jest z tym sterownikiem ? Gdzieś kiedyś czytałem że aby PID działał prawidłowo musi być podłączony czujnik temp zewnętrznej - czy to prawda ? Brat ma w Stalmarku PIDa i nie ma wyprowadzonego czujnika.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.