Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik Ecomax800

Drozdal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Od niedawna jestem posiadaczem kotła hk lazar ze sterownikiem ecomax 800. Jestem na etapie ustawiania

optymalnych parametrów. Niestety ostatnio z jakiejś przyczyny po wejściu do menu ustawienia serwisowe nie mogę

zmienić żadnej wartości liczbowej.W lewym, górnym rogu pojawia się ikonka "kłódka". Sterownik nie reaguje na pokrętło

touch & play. Czy możliwe jest,że przycisnąłem coś? Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Wszysko OK  Bo w ustawieniach serwisowych nie powinieneś dokonywać zmian w ustawieniach bo to producent ustawia odpowiednie parametry w ustawieniach fabrycznych i użytkownik nie może ich zmieniać.  Sprawdź co możesz ustawiać - jakie parametry w instrukcji powinno to pisać - chyba masz instrukcję obsługi pieca i sterownika. Gdyby nie to internet lub tel do sproducenta lub sprzedawcy- instalatora.

Opublikowano

Chodzi o to , że większość parametrów , które trzeba zmienić aby poprawić pracę kotła np. żeby nie zostawiał niedopalonych cząstek, sa w ustawieniach serwisowych. Po wpisaniu kodu mogę tam wejść ale nic nie mogę zmienić. Cóż będę musiał skontaktować się z instalatorem. W każdym razie dziękuję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.