Mancio Opublikowano 9 Listopada 2015 #1 Opublikowano 9 Listopada 2015 Ze względu na dofinansowania i ociepleniu budynku myślę o wymianie kotła zasypowego 23 kW na podajnik lub gazowy kondensat mam kilka pomysłów: 1Podajnik w 5 klasie ok 14 kW (dom ocieplony 10 cm i nowe okna , nieocieplone fundamenty i 2 duże balkony jako mostki termiczne, pow 200m2), wymiana rur na parterze i kaloryferów na parterze ( są żeliwne, na 1 i 2 piętrze do czyszczenia i piaskowania istniejące żeliwne 2 Kocioł kondensat gazowy , nie wiem jaka moc , wymiana widocznych rur na parterze i wymiana wszystkich kaloryferów Ile będzie drożej przy gazowym 3 Ewentualnie kocioł na pellet? Wodę grzeje gazowym bojlerem 110 l przez cały rok Doradźcie co wybrać
tqlis Opublikowano 10 Listopada 2015 #2 Opublikowano 10 Listopada 2015 Od siebie dodam, że jak masz gaz z rurociągu, to nie baw się w inne źródła. - Cena przyłącza gazowego od 2400 PLN, - Kotły kondensacyjne mają różne ceny od 3000 PLN w górę,
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.