zi1bi Opublikowano 8 Marca 2014 #1 Opublikowano 8 Marca 2014 Witam W sklepie zaproponowano mi na mój domek 120 m2 , podwójny mur z 8 cm styropianu w srodku, poddasze ze skosami (ocieplone), 9 kaloryferów płytowych Czy ta moc kociołka wystarczy? dzięki za podpowiedzi - sory za założenie nowego tematu.
meping Opublikowano 8 Marca 2014 #2 Opublikowano 8 Marca 2014 Wydaje się, że taka moc będzie jak najbardziej wystarczająca, a nawet zbyt duża. Ja na podobny metraż planują coś w okolicach 8-10 KW. Pozdrawiam meping
Gość lysy1l Opublikowano 8 Marca 2014 #3 Opublikowano 8 Marca 2014 Przy paleniu od góry będzie ok. Trzeba tylko dorobić powietrze wtórne.
zi1bi Opublikowano 8 Marca 2014 Autor #4 Opublikowano 8 Marca 2014 Ok. dzieki serdeczne uspokoiliscie mnie
zi1bi Opublikowano 9 Marca 2014 Autor #5 Opublikowano 9 Marca 2014 jeszcze jedno przy okazji !? Jeżeli ma ktoś taki kociołek zakupiony, zamontowany i pali w nim w domku o podobnych parametrach to bardzo proszę o kilka zdań na temat pracy, ustawień i spalania w w/w kociołku
zi1bi Opublikowano 9 Marca 2014 Autor #6 Opublikowano 9 Marca 2014 Sory że tak post pod postem ale nasunęło mi się jeszcze pytanie dotyczące braku energii elektrycznej. Zakładając że w pewnym momencie braknie zasilania na ok 1 godziny czy sterownik w momencie powrotu energii wróci do moich ustawień czy tez do ustawień fabrycznych ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.