macieja85 Opublikowano 31 Lipca 2007 #1 Opublikowano 31 Lipca 2007 Witam wszystkich. Chiałbym poradzić sie fachowej rady chyba dobrze trafiłem :) . Moj problem jest toroche ironiczny ale jak nic nie zrobie to może być cieżko :cry: . Otóż problem zaczyna się jak by ogrzewac małe pomieszczenie 8 m2 (Pomieszczenie dla szynszyli około tem.18 st.C) Pomieszczenie bedzie jeszcze ocieplone 5cm steropianem od srodka. Zastanawiałęm sie nad piecykiem olejowym a piecykiem gazowym. Chodzi mi jeszcze o jak najmniejszy koszt. Pomieszczenie to jest dobudówką do stodoły. Może są inne sposoby ogrzewania tak małych pomieszczeń? Prosze o rady Maciek Cytuj
Kogeneracja Opublikowano 4 Marca 2008 #2 Opublikowano 4 Marca 2008 1. Po pierwsze w naszym klimacie nie ociepla się pomieszczeń od wewnątrz - nie bedę sie naukowo produkował - ale to jest błąd i tyle. 2. 5 cm styropianu to jest nieporozumienie ( dodaj minimum jeszcze drugie tyle , a nie zaszkodziło by jeszcze 3 cie......) 3. ogrzewanie pomieszczeń przeznaczonych dla zwierząt źródłem o otwartej komorze spalania to nieporozumienie zagrazajace życiu zwierząt w tak małej kubaturze . 4. Należy zapewnić odpowiednią wentylację, wilgotność powietrza, dopływ światła (zgodnie z zasadami hodowli danego gatunku) co jest dość trudne w małych pomieszczeniach 5. Według mnie w tym konkretnym przypadku jedynym sensownym rozwiązaniem jest grzejnik elektryczny tak ze 300 - 500 W. Przy dobrym rozwiazaniu ocieplenia i wentylacji powinien wystarczyć. 6. na koniec przypomnę że ocieplenie to nie tylko styropian na scianach - ale dokładnie i szczelnie ułożony styropian......, do tego szczelne i ciepłe okna , drzwi etc. Cytuj
obser Opublikowano 25 Stycznia 2020 #3 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Ja bym zastosował kabel grzejny z termostatem. Cytuj
sambor Opublikowano 25 Stycznia 2020 #4 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Kolejny forumowy "archeolog" Skąd te "trupy" wyciągacie? Cytuj
DzonyZerg Opublikowano 25 Stycznia 2020 #5 Opublikowano 25 Stycznia 2020 System źle chodzi. Podmienia linki w emailach i tapatalk potrafi tez wyswietlic stary wątek na górze. Może pluskwa milenijna atakuje 20 lat później ;] Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
sambor Opublikowano 25 Stycznia 2020 #6 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Trzeba Win8 używać i będzie OK Cytuj
DzonyZerg Opublikowano 25 Stycznia 2020 #7 Opublikowano 25 Stycznia 2020 Chyba Windows 98.O tym mówisz? ;]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lr_soft.windows98simulatorProblem jest z tym forum. Na innych mam ok. Tak twierdzę głównie dlatego że linki a podmienione w podmieniach email. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
YaroXylen Opublikowano 26 Stycznia 2020 #8 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Witam. Chciałem przypomnieć i już sygnalizowałem, chociaż nie w temacie, że posty moje, ale i innych użytkowników dziwnie znikają, ......to znaczy nie zobaczysz ich w koszu forumowym jako usunięte tylko są kasowane. .... oczywiście może być to problem techniczny... Pozdrawiam. YARO Cytuj
DzonyZerg Opublikowano 26 Stycznia 2020 #9 Opublikowano 26 Stycznia 2020 Też to zauważyłem. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
DzonyZerg Opublikowano 27 Stycznia 2020 #11 Opublikowano 27 Stycznia 2020 Nie pamiętam do którego wątku dostałem link do wątku o zmianie kaloryferów, który odkopalem. Zdarzało to przy innych tylko ogarnąłem i nie odkopalem. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj
sambor Opublikowano 27 Stycznia 2020 #12 Opublikowano 27 Stycznia 2020 W dniu 25.01.2020 o 22:32, DzonyZerg napisał: Chyba Windows 98. Moja Nokia ma win8 CE Cytuj
DzonyZerg Opublikowano 27 Stycznia 2020 #13 Opublikowano 27 Stycznia 2020 ;)To kwestia linków albo wzorem Facebooka Google robi jakieś nielegalne eksperymenty naukowe.Wysłane z mojego Redmi 7A przy użyciu Tapatalka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi