Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem Z Sterownikiem

nordiego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

kupiłem niedawno piec seko eko II-n z dmuchawą i sterownikiem yasam gold 3000.

No i mam problem z nastawami w tym sterownikiem.

Jest ustawiony na 55 stopni. I zaczynają się problemy. Dochodzi ta temperatura dmuchawa się na chwile wyłącza i za chwile włącza dmucha kolo 5min (różnie z tym jest) i wyłącza na 2-3min znowu i tak temperatura dochodzi do 80 stopni raz doszła jak nie przypilnowałem do 90 i dalej dmucha tylko tedy już reaguje. Piec zasypany więc jest co palić się. Co zauważyłem nie zawsze przy włączeniu nawiewu nie zawsze dioda "nawiew" się zaświeci. Pozostałe nastawy są ustawione:

czas wygaszenia: 6 (60min)

czas przedmuchu: 0

przerwa przedmuchu: 30 (min)

temp. startu pompy: 30 (stopni)

moc nawiewu : 2 (2...25)

Mi się wydaje że sterownik powinien tak działać jak instrukcji napisane że temperatury spada 2 stopnie poniżej temperatury zadanej to tobiero nawiew powinien się włączyć.

A nie chodzi jak chce i przedmuchuje cały czas prawie. Może coś źle nastawiam.Czekam na propozycje rozwiązania problemu.

Dodam jeszcze że dmuchawa nie pracuje cały stabilnie tylko potrafi przyspieszyć i zwalniać.

Pozdrawiam

Nordiego

Opublikowano

Witam...

Dziś zauważyłem że jak włożyłem wtyczkę to wentylatora na wygaszonym piecu, aby zobaczyć czy włączy się na zastopowanym sterowniku. Niestety włączył się i zaczął wiać jak zwykle. Możliwe to że sterownik jest to wyrzucenia czy może to jego normalne zachowanie ??

Opublikowano

Reklamuj. Jest uszkodzony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.