Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Palnik Na Pellet Z Własnym Popielnikiem... Gdzieś Widziałem I Nie Pamiętam Gdzie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Szukam pewnej konstrukcji widzianej jakiś czas temu w sieci.

Zanim kupiłem sobie kociołek zasypowy rozważałem zakup kotła na pellet. Wśród różnych oglądanych w internecie rozwiązań zapadł mi w pamięć kociołek z dziwnym palnikiem. Palnik miał swój własny popielnik, miał jakby dwie dysze/zwężki na wylocie płomienia z palnika i zamontowany był nie wewnątrz kotła, a raczej w bocznej ściance kotła. Do tego palnik praktycznie nie wystawał do wnętrza komory zasypowej kotła. Odniosłem wrażenie, że to jest polska produkcja. Niestety, nie zapamiętałem strony, nie zapisałem żadnej nazwy, a teraz w żaden sposób nie potrafię znaleźć. Może ktoś zetknął się z takim kotłem i kojarzy nazwę lub producenta?

Opublikowano

Dzięki za linki. To co oglądałem to rzeczywiście był palnik Lesterprojekt z kociołkiem KF25 Koperfam.

http://www.koperfam.pl/index.php?id=87&id_product=471&id_section=135&id_section_main=133

Przy paleniu pelletu czyszczenie kotła dwa razy w roku. Mi ten palnik przyszedł do głowy jako podmianka do kotła olejowego. Przy własnym popielniku nie trzeba by takiego kociołka zbyt często rozbierać do czyszczenia.

Opublikowano
  W dniu 6.11.2012 o 19:57, sambor napisał(a):

Może i stara ale też na holzgaz ;)

Ale fakt, brak mi tego popielnika z kotłem CNK Wolfa jest trochę czyszczenia co 2 tyg.

Wiekszość palników na pellet jest na holzgas.