Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to Krizb musisz wziąć do ręki książkę Technologia i Wykonawstwo i tam trochę pozerkać.

Zostałem wywołany do tablicy, więc jestem.....

Kol. jaceksw47, krisb już dawno temu wziął książkę i to nie jedną i poszperał, ale jak piszesz kawałkami i wklejasz wyrwane z kontekstu teksty, to i reakcja moja jest na takie teksty jak widać. Ale skoro kolega jest bardziej oczytany, to niech mi wytłumaczy co to jest cyt. " Para musi uchodzić rurą WYBUCHOWĄ", bo jak znam sposób podłączenia naczynia wzbiorczego, to takiej rury brak. A jak by kolega znał dobrze temat z naczyniem, to wiedział by, że nw można podłączyć jedną rura podpiętą do wyjścia kotła, po stronie ssawnej pompy, a przed nw rozdzielić na rw i rb z odpowietrzeniem. To tyle teorii.

Opublikowano

Zostałem wywołany do tablicy, więc jestem.....

Kol. jaceksw47, krisb już dawno temu wziął książkę i to nie jedną i poszperał, ale jak piszesz kawałkami i wklejasz wyrwane z kontekstu teksty, to i reakcja moja jest na takie teksty jak widać. Ale skoro kolega jest bardziej oczytany, to niech mi wytłumaczy co to jest cyt. " Para musi uchodzić rurą WYBUCHOWĄ", bo jak znam sposób podłączenia naczynia wzbiorczego, to takiej rury brak. A jak by kolega znał dobrze temat z naczyniem, to wiedział by, że nw można podłączyć jedną rura podpiętą do wyjścia kotła, po stronie ssawnej pompy, a przed nw rozdzielić na rw i rb z odpowietrzeniem. To tyle teorii.

No i dobrze prawisz, że tak można, ale teraz pruj chałupe do piwnicy żeby naczynie podłączyć, nawiązuje tu do schematów tego tematu.

Opublikowano (edytowane)

Najprostszym rozwiązaniem będzie podłączenie naczynia do powrotu(pionu) a zasilania(jako rura wybuchowa )wszystko tam na strychu i nie będzie zagrożenia życia,dalej trzeba się zająć kociołkiem a raczej jego armaturą.

Edytowane przez jaceksw47