pietreklondon Opublikowano 17 Września 2012 #1 Opublikowano 17 Września 2012 Witam mam pytanie odnośnie podłogówki jutro biorę się za wyginanie rur pytanie dotyczy jak wygiąć pexe pod deskę podłogową salon ma wielkosc 8x4 rozdzielacz mam przygotowany 6 punktowy czyli 3 zwoje będą na tym salonie pod deskę 1,8 cm wyginac co 10 cm czy co 15 proszę o odpowiedz. Cytuj
sambor Opublikowano 17 Września 2012 #2 Opublikowano 17 Września 2012 To w jakich odstępach układać rurę do podłogówki bierze się z ilości rury w danej pętli, a ilość rury wynika z zapotrzebowania na ciepło w danym pomieszczeniu. To nie taka prosta sprawa, trzeba brać pod uwagę : temperaturę w pokoju, materiał ścian, temp zasilania podłogówki, grubość i materiał wylewki oraz podłogę wierzchną. Więcej inf masz tu http://www.instsani.webd.pl/projco17.htm Pozdrawiam Cytuj
vernal Opublikowano 17 Września 2012 #3 Opublikowano 17 Września 2012 Witam mam pytanie odnośnie podłogówki jutro biorę się za wyginanie rur pytanie dotyczy jak wygiąć pexe pod deskę podłogową salon ma wielkosc 8x4 rozdzielacz mam przygotowany 6 punktowy czyli 3 zwoje będą na tym salonie pod deskę 1,8 cm wyginac co 10 cm czy co 15 proszę o odpowiedz. Jak potrafisz to zrób co 10. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi