stpi Opublikowano 16 Września 2012 #1 Opublikowano 16 Września 2012 Witam Proszę o informacje od bardziej doświadczonych czy taka instalacja ma rację bytu, instalacja wykonana w ubieglym roku, piec defro eco 15kw pozdrawiam Cytuj
Dale Opublikowano 16 Września 2012 #2 Opublikowano 16 Września 2012 (edytowane) Po mojemu powinno być tak: Z tym co masz tam obecnie możesz mieć delikatnie mówiąc lipę. Nie zapomnij też o naczyniu wyrównawczym, mam nadzieje że pominąłeś je tylko na rysunku :) Edytowane 16 Września 2012 przez Dale Cytuj
stpi Opublikowano 17 Września 2012 Autor #4 Opublikowano 17 Września 2012 Bardzo bogata ta ostatnia wypowiedz. Jak będzie się zachowywał układ przy takiej instalacji?, czy jest jakieś ryzyko uszkodzenia pieca? hydraulik mi tak porobił a w tym roku zorientowałem sie że jest inaczej niż na schemacie. Cytuj
MarekW Opublikowano 17 Września 2012 #5 Opublikowano 17 Września 2012 W bardzo skróconej formie schemat powinien wyglądać tak czyli pompa i zawór róznicowy jeżeli istnieje w instalacji za zaworem czwórdrożnym, Cytuj
Gość mak Opublikowano 17 Września 2012 #6 Opublikowano 17 Września 2012 Bardzo bogata ta ostatnia wypowiedz. Jak będzie się zachowywał układ przy takiej instalacji?, czy jest jakieś ryzyko uszkodzenia pieca? hydraulik mi tak porobił a w tym roku zorientowałem sie że jest inaczej niż na schemacie. A co tu więcej napisać. Na stronach producentów kotłów i producentów zaworów 4D jest pełno schematów, a na forum też takich tematów nie brakuje. Chyba wszystko o temacie napisano i nie ma potrzeby odgrzewać kotletów, wystarczy przeczytać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi