Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

 

Mam trochę inne pytaniez branży grzewczej:

 

W jaki sposób wykonujecie lub wykonywaliście płytę ogrzewania podłogowego?

 

Jaki materiał na wylewkę ? piasek + cement + plastyfikator,czy gotowe mieszanki - jakie?

 

Wylewka zbrojona i czym lub nie.

 

Jaka grubość wylewki ? w praktyce, nie w teorii

 

Jaki rzeczywisty czas schnięcia i sezonowania przed uruchomieniem grzania?

 

Jakie błędy popełniliście i ew inne uwagi.

 

 

 

Liczę na pewien odgłos, który może pomóc innym.

 

Pozdrawiam. Sambor

Edytowane przez sambor
Opublikowano

Konkretnie to kierowałem się zaleceniami UPONOR Pl (poradnik instalatora). Podają marki mieszanek na płytę, jak też jej opcje wykonania (beton lub anhydryt - gips inaczej) no i w ogóle interesujące info: POLECAM.

Co nie znaczy, że akurat ta firma robi najlepsze PEX-y, to jak z samochodami - co kierowca to inna marka chwalonasmile.gif.

PozdrA.

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Tutaj zgadzam się z opinią,że najlepiej byłoby sugerować się w dużej mierze z zaleceniami producentów rur podłogowych,to będzie chyba głównym wyznacznikiem. Ze swojej strony namawiam na inwestycję w pompę ciepła,mogę przedstawić szczegóły.

  • Nie zgadzam się 1

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.