Romcio Opublikowano 23 Lutego 2011 #1 Opublikowano 23 Lutego 2011 witam. jestem posiadaczem dosyć starej instalacji, która była w moim domu od razu ja go kupiłem, nie narzekałem na nią do czasu, grzejnik w jednym z pokoi nie grzeje w całości, a w miejscach w których grzeje, to ewidentnie słabiej niż pozostałem. szukałem w internecie zdjęć takiego grzejnika, ale cieżko było, znalazłem dosyć podobny. Jest pewnie dosyć stary, nie ma odpowietrznika, po prostu nie wiem jak się zabrać za odpowietrzanie, szukam już bardzo długo rozwiązania. Może ktoś mnie oświeci ;) Cytuj
reaper Opublikowano 23 Lutego 2011 #2 Opublikowano 23 Lutego 2011 (edytowane) popróbuj przez śrubunek zasilania. Delikatnie go odkręć i wypuszczaj powietrze, tylko miske podstaw, bo będzie kapać. Edytowane 23 Lutego 2011 przez reaper Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 24 Lutego 2011 #3 Opublikowano 24 Lutego 2011 Mozna dokupić odpowietrznik ręczny (na śrubokręt) wkręca się go zamiast górnego korka w grzejniku naprzeciw zaworu zna zasilaniu. Cytuj
Romcio Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor #4 Opublikowano 24 Lutego 2011 W jakim sklepie mogę takie coś kupić i w jakiej to jest cenie? Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 24 Lutego 2011 #5 Opublikowano 24 Lutego 2011 W hurtowni z grzejnikami należy zapytać o zestaw montażowy do grzejników lub sam odpowietrznik do grzejnika (zamiast korka) koszt - kilka złotych Cytuj
kotłowy Opublikowano 24 Lutego 2011 #6 Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam! To jest grzejnik "Silesia" nie ma raczej korka ,ma tylko dwa wloty zasilanie i powrót .Trójnikami łączy się w zestawy dwupłytowe . Skąd pomysł o zapowietrzeniu ,a może uległ zamuleniu i słabszy przepływ .Przy zapowietrzeniu góra nie grzeje ,masz tak? Sprawdź i napisz w którym miejscu słabiej grzeje. Cytuj
Manecki Opublikowano 25 Lutego 2011 #7 Opublikowano 25 Lutego 2011 Jeśli góra grzeje równomiernie a różnica w temp jest w pionie grzejnika to nie zapowietrzenie. Zasyfił się, może zawór zaszedł syfem... Spuść trochę wody z instalacji i zobacz jak wygląda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi