kzh600 Opublikowano 27 Listopada 2010 #1 Opublikowano 27 Listopada 2010 Witam potrzebuję ustawienień do pieca pro-eco confort 18kw piec mam od tyg ale cosik dużo pali ok 50 kg groszka na dobę przy temp pieca ok 56-60 c i nie do końca sie spala do tego podłogowe i ciepła woda......... u0 56-60 c u1 12 u2 60 u3 35 u4 5 PROROSZĘ O POMOC !!!!!!!!!!! Cytuj
Radako Opublikowano 21 Grudnia 2011 #2 Opublikowano 21 Grudnia 2011 Odświeżę temat. Mam taki sam piec i taki sam problem ze spalaniem, Czy doszedłeś już do właściwych ustawień jak się sprawuje ten piec. A może ktoś jest posiadaczem pieca Pro-Eco 18 KW to proszę o wskazówki użytkowania., Cytuj
Radako Opublikowano 4 Stycznia 2012 #3 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Podpowie ktoś na temat tego pieca ? Cytuj
cja Opublikowano 4 Stycznia 2012 #4 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Witam Od 8 lat użytkuję już kocioł innej firmy a obecnie zakupiłem kocioł Proeco więc mam porównanie. Wady kotła pro eco to zbyt mały popielnik, oraz nie dopracowany palnik. Wiadomo ze ustawienia trzeba dopasowywać do jakości węgla, ale w tym kotle jakby nie ustawiać to i tak węgiel do Końca się nie spala. Wina tego jest nie dopracowany palnik, gdyż porównywałem go z moim innym piecem gdzie węgiel jest spalany do zera. Popielnik czyszczę codziennie a w starym piecu raz na tydzień. Jutro dywonie do firmy co z tym fantem zrobić. Pozdrawiam cja Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi