Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do Szanownych kolegów/ Mam kupioną siatkę metalową o grubości 3mm i oczkach 5cmx5cm. Pan wylewkarz twierdzi, że stalowa siatka nie nadaję się na położoną podłogówkę i zaleca położenie siatki  polipropylenu jeszcze z papierem. Potrzebuję krótką i szybką odpowiedź. Wylewka 7-8 cm . Pozdrawiam i dziękuję

Opublikowano

Dziwne, od wieków wszyscy dają siatkę stalową. Zapytaj sie go dlaczego sie nie nadaje.

Opublikowano
11 godzin temu, krzys6910 napisał(a):

Mam pytanie do Szanownych kolegów/ Mam kupioną siatkę metalową o grubości 3mm i oczkach 5cmx5cm. Pan wylewkarz twierdzi, że stalowa siatka nie nadaję się na położoną podłogówkę i zaleca położenie siatki  polipropylenu jeszcze z papierem. Potrzebuję krótką i szybką odpowiedź. Wylewka 7-8 cm . Pozdrawiam i dziękuję

Ale siatkę daje się jak wylewka betonowa ma poniżej 6cm a normalnie jak się robi to żadnej siatki nie trzeba dawać bo w tym betonie są dodawane włókna a przynajmniej u mnie dodawali.

Opublikowano
W dniu 8.03.2026 o 21:18, krzys6910 napisał(a):

Nie dawaj siatki metalowej, bo zrobisz sobie klatkę faradaja i sygnał wifi będzie słaby, albo wcale w tym miejscu. Połóż polipropylenową

Opublikowano (edytowane)

E-tam, AP przy suficie na pietrze, obejmuje cały dom i ogród. Nie mam nigdzie "białych plam". Kwestia AP, miejsca zamocowania i konfiguracji(o ile dany AP cokolwiek umożliwia oprócz podstawowych rzeczy).

Żeby była klatka faradaja, to musiałbyś dane pomieszczenia obłożyć siatką ze wszystkich 6ciu stron(sufit, ściany i podłoga) w przeciwnym razie tworzy się mało skuteczny ekran.

Edytowane przez Gonzo19
literówka
Opublikowano (edytowane)

Jednemu obejmuje innemu nie. Takie gadanie blabla. Metalowa siatka na pewno sprawy nie ułatwi

Do tego jednemu wystarczy zasięg na 5Mbit/s innemu potrzeba 300Mbit/s

Edytowane przez o6483256
Opublikowano

5Mbitami/s bym się nie zajmował.

Z drugiej strony co na to zbrojenie w stropie? Pół biedy jak strop drewniany, gorzej jak Terriva a już w szczególności zbrojenie w lanym.

Jak masz porządny strop lany te 15-20cm lanego betonu i pare ton stali fi12, to ta siateczka nic nie zmieni.