Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kocioł marciniak sterownik Eco max 920 palnik kipi

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Kordjano,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie proszę o pomoc pięć 13kw palnik kipi 16kw pierwszy rok palę dom 150m pali mi na dobę 30 kg peletu po rzeważeniu wyszło 2750g test obejmował 6minut wycztałem że to trochę dużo no i zaobserwowałem że są niedopalony pelet co zrobić dodam tylko że na serwis nie mogę liczyć pan z Pleszewa który po siedmiu miesiącach poprawienia instalacji gdzie nie zainstalował naczynka ćw woda kapie mi z zawór besp przestał odbierać telefon podjełe  jakieś kroki .więc proszę o pomoc albo danie mi numeru do dobrego serwisu będe wdzięczny 

• Rozwiązanie
Opublikowano

Masz złe pojęcie , wydajność podajnika nie ma wpływu na twój problem , jest jaka jest .

Jeśli wpiszesz do sterownika że jest mniejsza niż wyszło z testu to podajnik będzie sypał jeszcze więcej .

Niedopalony pellet może być wynikiem częstego wygaszania palnika i odpalania , wygaszania kotła z pracy na maksymalnej mocy cały żar zostaje wydmuchany i wydalony podczas czyszczenia .

Musisz się nauczyć tego palnika , serwisant nie będzie wówczas ci potrzebny , za każdym razem jak się pellet zmieni nie będziesz przecież dzwonił po serwisanta .

Co do zużycia pelletu to też nie wiadomo jakie masz zapotrzebowanie przy jakich temperaturach , jak masz wykonaną instalacje ,w jaki sposób kontrolujesz temperaturę w domu , no i faktycznie jak ten pellet się pali w tym palniku .

Podejrzewam że właśnie stale się tam rozpala i wygasza u ciebie .

Opublikowano

Bardzo dziękuję za odpowiedź i zgadzam się że nie mam pojęcia dla tego potrzebuje pomocy i czy mam wpisać toą wartość co wyszła z warzenia 2700g