Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ten link z instrukcją pompy ciepła, którą zamieściłem poprzednio jest instrukcją szwedzkiej pompy ciepła.

źródło:
https://www.thermia.pl/

W między czasie napisałem maila do serwisu właściwego producenta pompy ciepła Urządzenia Grzewcze Grala HT, z prośbą o możliwość pozyskania DTR.

ps1.
Niemniej zasada działania sterowania krzywą grzewczą w pompach ciepła jest bardzo podobna. 

ps2.
Wykorzystując zaawansowane wyszukiwanie na podstawie obrazu, wyselekcjonowałem prawdopodomnie właściwy sterownik. 
To raczej nie jest polska produkcja sterownika a raczej tylko spolonizowane opisy.
Krzywe grzewcze to tylko z nazwy tam występują, zapisane na twale str. 35.

źródło:
https://www.pro-energy.com.pl/Pro-energyEviInstrukcja.pdf

Edytowane przez Andrzej_M_
Opublikowano (edytowane)

Tak na marginesie, ich system zdalnego dostępu (GralaHT) jest łudząco podobny do systemu esterownik.pl. Czyżby polski producent sterowników eCoal, Pello i Bruli zrobił system online dla chińskiego sterownika?

Edytowane przez Radek14
Opublikowano

A dlaczego nie? 

jeśli trzeba mniej czasu poswięcić to trzeba iść w tym kierunku a zyskany czas poświęcić na rozwijanie dodatkowych funkcji 

Serwer to nie problem zwłaszcza jeśli można w chińskich sterownikach podmienić firmware 

Opublikowano

Chyba jednak nie, przejrzałem dokładnie tą ich stronę i wychodzi na to że aktualny sterownik i akcesoria (głowice, czujniki) do niego to jest to samo co ma esterownik dla kotłów. Czyli esterownik opracował wersję swojego sprzętu do sterowania pompą ciepła tylko sprzedaje to GralaHT pod własną marką. Zdjęcie sterownika które pokazał autor tematu świadczy o tym że te pompy wcześniej były sprzedawane z innym sterownikiem.