Dyndst Opublikowano 11 godzin temu #1 Opublikowano 11 godzin temu Witam. Mam piec, jak w temacie. Czy ktoś na forum mógłby doradzić, jak ustawić sterownik OptimaEco 3 pid firmy recalart, tak aby można było w nim palić efektywnie drewnem. Moim zdaniem menu jest trochę ubogie. Nie potrafię dobrać siły przedmuchu, mocy i przerw w przedmuchu, tak aby nie przyduszalo pieca. Cytuj
Andrzej_M_ Opublikowano 11 godzin temu #2 Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) Ten kocioł nie jest przeznaczony do spalania drewna, tym bardziej do efektywnego spalania biomasy. Przeczy temu konstrukcja kotła, jak i też mechaniczny wymuszony dopływ powietrza w nieodpowiednich miejscach. To jest tylko moje zdanie. Obraz przekroju kotła zaczerpnąłem z strony "piecolandia.pl" bez zapytania o zezwolenie publikacji obrazu. Edytowane 10 godzin temu przez Andrzej_M_ Cytuj
Dyndst Opublikowano 7 godzin temu Autor #3 Opublikowano 7 godzin temu Według specyfikacji niby się nadaje. Stąd też moje pytanie o ustawienia. Być może ktoś pomoże. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi