MikiQ Opublikowano 15 Marca #1 Opublikowano 15 Marca Mam problem z dwoma pętlami podłogówki na górnym rozdzielaczu: łazienka i pralnia. Podłoga jest zdecydowanie chłodniejsza niż w pozostałych pomieszczeniach. Przelewałem te pętle bieżącą wodą ale nic to nie dało. Zmniejszyłem też przepływ na pozostałych i podniosłem temperaturę wychodzącą na rozdzielacz ale też z marnym skutkiem. Co sprawdzić/zrobić żeby rozwiązać ten problem? Cytuj
MikiQ Opublikowano 19 Marca Autor #2 Opublikowano 19 Marca Nikt nie podpowie gdzie zacząć szukać rozwiązania problemu? Cytuj
MikiQ Opublikowano 19 Marca Autor #4 Opublikowano 19 Marca Mam. I zwiększyłem przepływ na nich w tych dwóch pomieszczeniach ale bez skutku. Cytuj
Gonzo19 Opublikowano 19 Marca #5 Opublikowano 19 Marca wstaw zdjęcie tego rozdzielacza na górze i napisz jak on jest zasilany. rownolegle z tym na dole czy szeregowo Cytuj
sambor Opublikowano 19 Marca #6 Opublikowano 19 Marca (edytowane) 2 godziny temu, MikiQ napisał(a): zwiększyłem przepływ na nich w tych dwóch pomieszczeniach ale bez skutku Jakie są wartości tych przepływów? Jakie są długości pętli? Jakie rozstawy? Co jest pod tymi pomieszczeniami ( piętro niżej)? Edytowane 19 Marca przez sambor Cytuj
MikiQ Opublikowano 19 Marca Autor #7 Opublikowano 19 Marca Dodaje zdjęcie rozdzielacza który podłączony równolegle. To jest 5 i 6 rotametr od lewej. Odpowiednio pod łazienką jest gabinet natomiast pod pralnią jest kotłownia - tutaj sobie zdaję sprawę że może być problem bo kotłownia nie jest specjalnie ogrzewana tylko bufor i zasobnik CWU. Pętlę co 10 cm Cytuj
Gość kreciq21 Opublikowano 19 Marca #8 Opublikowano 19 Marca Jaka pompa to zasila i na jakim "biegu" jest ustawiona? Jakie są grubości rur w pionach (doprowadzające wodę do rozdzielaczy)? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi