Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak obserwuje i się zastanawiam jakie jeszcze pomysły padną. Przecież ten środkowy wałek nie został zespawany na stałe. Może warto zdjąć blachy zewnętrzne i odkręcić śruby na których jest zawieszony i wyciągnąć całość.

Opublikowano (edytowane)

coś pocisnąłem i usunąłem post

.

0000.png

Edytowane przez kaz
Opublikowano (edytowane)

- czy czasami nie wykręca się tej śruby a potem pręt ze środka wybija się na zewnątrz kotła?

Edytowane przez kaz
Opublikowano

Też tak przypuszczam jak @kaz, to druga opcja i chyba właściwą.

Opublikowano
14 godzin temu, kreciq21 napisał(a):

Patrząc po filmach na YT, to wszystko jest łączone na zawleczkach. Jak je wyjmiesz to i wszystko rozłożysz.

Jak wpiszesz w szukajkę "zawleczka rozginana" będziesz wiedział jak to wygląda.

I wystarczy ją wyprostować i wyjąć. Podczas montażu włożyć i rozgiąć.

A możesz podesłać linki do filmów jak to rozebrać 

Chwytam za ten środkowy pręt na którym trzyma ja się te sprężyny żeby to unieść do góry ale nie idzie 

8732506000_1740825373KOPIA.jpg

Opublikowano

Filmów z rozbiórki nie widziałem.

Beznazwy-1.png.691e3f2c046111b440b705625e2457f8.png

Aby usunąć niebieski element (most), wyciągasz zawleczkę na środku (czerwone) i wyciągasz z boku kotła element zielony (pręt przez całą długość). Dopiero teraz można wyciągnąć element niebieski (po wcześniejszym odczepieniu go od sprężyn).

Opublikowano (edytowane)

Ok super to opisałeś. Dziękuje Tylko że szerokość tej pokrywy gdzie są te elementy nie pozwoli mi zapewne na wysunięcie go w całości. Je po lewej stronie jak zaznaczyłeś je starą myszka a ta rączka też jest przykręcona na jakieś śruby które poruszają to nie wiem czy to nie jest przypadkiem zaniitowane.

Edytowane przez criss20ster
Opublikowano

To szkic poglądowy. Nie mam pojęcia jak w szczegółach jest to tam zmontowane.