Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SAS BIO SLIM 17 KW z ST-450 z PID ustawienie kotła pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, od nie dawna jestem posiadaczem SAS BIO SLIM 17 KW na pellet sterownik kotła to ST-450 z PID plus sterownik pokojowy. Proszę o pomoc w ustawieniu kotła niestety po wielu próbach dalej nic a za dużo nie ma na temat tego sterownika w Internecie. 

Może pomoże ktoś lub coś wie albo chociaż ustawienia kotła ktoś poda20250115_101854.thumb.jpg.ed16213b495136b4b3a74f1a105430fb.jpg 

Edytowane przez Czechor1805
  • Czechor1805 zmienił(a) tytuł na SAS BIO SLIM 17 KW z ST-450 z PID ustawienie kotła pomocy
Opublikowano

Pytaj co chcesz wiedzieć, co się dzieje

Nie ma tak że ktoś poda ustawienia to tak nie działa.

Opublikowano (edytowane)

Znalazłem aktualizację oprogramowania zainstalowałem, przed aktualizacją palił mi 20kg na dobę zaspy 8 worków starcza na 6 dni, po aktualizacji nie wiedziałem jak zmienić retorte na palnik pelletowy i myślałem że to przez aktualizację nie działa nic w palniku, przeinstalowałem na stare oprogramowanie. Dopiero później po wykonanym telefonie do Sasa dostałem kod dostępu, ale do sedna na chwile obecna kociol pali duzo bo zasyp starcza mi na 2,3 dni maksymalnie po aktualizacjach przestawily sie ustawienia na fabryczne, ja niestety ale nie myśląc nie zapisalem tych co byly a teraz próbuje już od tygodnia to ustawić ale mi nie wychodzi znajomych ustawienia też wklepywalem ale to już nawet ogień gasł. Na fabrycznych ustawieniach wydmuchuje mi pellet, nie wiem od czego zacząć i jak się zabrać za to. 

Kocioł ustawiony jest tylko na ogrzewanie domu i używam też sterownika pokojowego st-292

Dom ma 75m, ogrzewane 6 grzejnikami, dom nie ocieplony

Ustawienia kotła mam teraz takie:

Min. Praca pod: 1s

Maks. Praca pod: 3s

Min.przerwa pod: 13s

Max.przerwa pod: 21s

Min. Went. Roboczy: 16bieg

Max. Went. Roboczy: 35bieg

Min obroty: 500

Max obroty: 950 

Edytowane przez Czechor1805
Opublikowano

Tu masz temat związany z tym kotłem, chociaż w tytule inny sterownik. Jak nie znajdziesz szukaj w tematach zarchiwizowanych, chyba że wcześniej odezwie się jakiś użytkownik. Tak w ogóle zaczął bym od ustawień fabrycznych a później korygował.