WizardPL Opublikowano Środa o 20:38 Autor #76 Opublikowano Środa o 20:38 To zrobię chyba po prostu tak, czyli całkowicie bez zaworów zwrotnych? Cytuj
WizardPL Opublikowano Środa o 21:40 Autor #77 Opublikowano Środa o 21:40 (edytowane) Godzinę temu, sambor napisał(a): Pompa do góry nogami na pewno nie może być, zniszczysz pompę, więc nie kombinuj, tylko rób. Teraz widzę że ta pompa na strychu jest fabrycznie źle skręcona, dlatego się nie zmieści w szafce. Musiałbym rozkręcić korpus i tam gdzie jest to gniazdo zasilające z boku, musiałoby ono być na dole, wzdłuż przebiegu linii wody. Edytowane Środa o 21:41 przez WizardPL Cytuj
sambor Opublikowano Środa o 21:52 #78 Opublikowano Środa o 21:52 Obecnie ta pompa hydraulicznie jest OK, natomiast nie pasuje elektrycznie - wyjście kabla powinno być do dołu, ale to kosmetyka. Jak zrobisz tak jak narysowałeś post wyżej, to pompa na poddaszu będzie zbędna. Cytuj
WizardPL Opublikowano Środa o 21:55 Autor #79 Opublikowano Środa o 21:55 Tak, te pompę z poddasza przeniose na sam dół, to jest ta pompa na rysunku oznaczona jako P2. Muszę tylko rozkręcić jej korpus i obrócić ten kabel żeby zmieściła się w szafce. Zobaczę wtedy jak to będzie działać w parze z tą pompą DAB, jeśli wydoli i będzie dobrze zasilać całe piętro plus poddasze to ją na razie zostawię do "zepsucia". Najwyżej dokupie druga pompę dab. Cytuj
sambor Opublikowano Środa o 22:53 #80 Opublikowano Środa o 22:53 Nie wiem czy wiesz, że podczas obracania korpusu nie należy wyjmować wirnika z obudowy. Odkręcasz tylko te 4 śruby i obracasz, bez wyjmowania. Cytuj
WizardPL Opublikowano Środa o 23:00 Autor #81 Opublikowano Środa o 23:00 Właśnie mam nadzieję że to tak będzie działać🤣 dzięki jeszcze raz za wszystkie odpowiedzi. Jak już ogarnę to wyślę zdjęcia ale na pewno będę jeszcze dopytywać 😅 Cytuj
WizardPL Opublikowano 50 minut temu Autor #82 Opublikowano 50 minut temu (edytowane) W dniu 13.11.2024 o 01:00, sambor napisał(a): Oj będzie katastrofa!🤔 Masz pompę z mieszaczem, więc musi być tam zasilanie z i powrót do kotła. Do póki nie wyczaisz na 100% gdzie która rura idzie, to wstrzymaj się z przeróbkami. Dokopałem się do starego zdjęcia. Ale chyba dalej nie ma potwierdzenia czy gdzieś tutaj jest powrót do pieca. Post edytowany, bo myślałem że jednak coś widać. Edytowane 47 minut temu przez WizardPL Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi