binoo Opublikowano 13 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam mam do ogrzania sklep 60m2 w grę wchodzi tylko i wyłącznie ogrzewanie elektryczne...chodzi mi o jakieś skuteczne i tanie rozwiązanie...może ktoś się zna i zaproponuje coś ciekawego.. z góry dziękuje za pomoc Cytuj
rumcajs01 Opublikowano 16 Stycznia 2010 #2 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Piec akumulacyjny i dwutaryfowy licznik prądu. Cytuj
rzemyk123 Opublikowano 16 Stycznia 2010 #3 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam Zanim założysz licznik dwutaryfowy przelicz dobrze koszty. Pierwsza taryfa jest wtedy droższa od normalnej. Pozdrawiam Cytuj
xemit Opublikowano 17 Stycznia 2010 #4 Opublikowano 17 Stycznia 2010 A dlaczego nie może być nagrzewnica na olej opałowy?Za 2,55zlł masz równowartość ok.11kwh . Cytuj
automatyk Opublikowano 18 Stycznia 2010 #5 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Witam mam do ogrzania sklep 60m2 w grę wchodzi tylko i wyłącznie ogrzewanie elektryczne...chodzi mi o jakieś skuteczne i tanie rozwiązanie...może ktoś się zna i zaproponuje coś ciekawego.. z góry dziękuje za pomoc mozesz załozyc klimatyzator w pompie ciepła jakby nie patrzec srenia sprawnosc zawsze powyzej 200% inaczej COP2 czli połowe taniej niz grzanie bezposrednio grzejnikami elektrycznymi Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi