Skocz do zawartości
IGNOROWANY

EcoNet - wolne działanie, jak u Was działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dalej to samo, nie wiem co naprawiali ale na pewno nie szybkość działania.

Opublikowano

Potwierdzam słowa przedmówców.   

1. Econet pobiera dane z kontrolera kotła równo co 6 minut.  Jest to przykre, że nigdzie wcześniej tego nie wyczytałem ( o ile podana jest ta informacja) , a myślałem że skoro kontroler kotła ( Plum ) pokazuje dane w czasie rzeczywistym, co ok. 1 s to z Econet będzie podobnie..    Wszystkie wykresy które rysuje aplikacja, to wg mnie tak naprawdę moment uchwycony przez sterownik w danej 360-sekundzie, a nie np. średnia z czasu jaki upłynął z tych 360 sekund ( tj. 6 minut ).  

2. Econet - by działał i tak naprawdę spełniał swoje zadanie - wymaga non stop włączonego Routera "domowego".  Dla mnie osobiście to porażka, gdyż mój router zawsze był na noc wyłączany ( z osobistych dla mnie powodów ). I znów nikt na ulotce Econeta tego małego "niuansu" nie wniósł.  Szkoda ...   Po wyłączeniu routera, Econet można wsadzić w szufladę. 

3. Nie ma ( albo ja nie wiem jak ) możliwości zsumowania ilości spalanego paliwa paliwa w danym okresie.  Trzeba wszystkie dni sumować na piechotę.  Nie ma możliwości eksportu do excela akurat tych danych 😞    Porażka.  

Zadałem podobne pytania do Pluma i do dziś dzień, nie mam odpowiedzi.  Może jeszcze poczekam, w końcu 30 parę dni to chyba nie dużo ....  

Teraz już kasa poszła.  Trudno.  Ale może niech inni dobrze przekalkulują czy tak naprawdę tego oczekują. 

Opublikowano

Mam w Pelluxie 100 ten stary sterownik Estymy (kupiłem używany piec) i zastanawiam się czy wymienić na dotykowego Pluma bo niby lepszy algorytm spalania ma No i właśnie ten Econet mi się spodobał po doświadczeniu z Esterownikiem i teraz jeszcze systemem online z Rtb Feniks.

Ale teraz to mam wątpliwości skoro tak to działa czy warto wydać kasę. 

Opublikowano

Jak już wcześniej pisałem, wysyłałem w tej sprawie meile do plum, nic konkretnego się nie dowiedziałem, poza bełkotem że u nich jest wszystko ok i nie zauważyli wolnego działania econetu, dawali mi porady rozwiązania problemu typu, zresetować econet, spróbować przez wifi ( mam na kablu) itp, za każdym razem wracałem z meilem bo porady oczywiście nic nie zmieniały a oni za każdym razem twierdzili że nie mają sygnałów od użytkowników że taki problem występuje. Oczywiście walą ścieme jak mogą, trzepią nie małą kasę na econetach a nic, kompletnie nic nie inwestują, zastanawiam się nad zgłoszeniem tego problemu do rzecznika praw konsumenta. Dziś tego badziewia bym już nie kupował.

• Przydało się 1