Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• robertokot25 zmienił(a) tytuł na Groszek II Wesoła Mysłowice pgg
Opublikowano

Zakup groszka II Mysłowice graniczy z cudem jeśli chodzi o PGG, ogolnie paliłem w tamtym sezonie tylko ze pakowany byl w worki po ekogroszku i może dlatego na palniku sv200 nie sprawial żadnego problemu 😉

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jest o wiele lepsza od Marcela. Palę od kilku lat Wesołą orzech II w DS i moim zdaniem do DS-a to najlepszy węgiel. Ta z PGG jest bez kamieni w odróżnieniu od tej wcześniejszej chszczonej ze składów, gdzie kamieni się trochę wyciągało z rusztu.

Opublikowano

Pisalem ci kilka postow wyzej ze paliłem groszkiem II z wesołej, u mnie na składzie sprzedawany był jako ekogroszek a z tego co udało mi sie znaleźć w sieci kopalnia wesoła nie produkuje ekogroszku, tylko ze wzgledu na granulacje składy pakują to w worki eko. 

Ogolnie bylem z niego bardzo zadowolony, mocny, lubiał przykopcic na niskich mocach, popiol jak z papierosa, zero spiekow czy popcornu. Wszystkie karliki, retopale, jarety to przy nim papier. 

Jezeli masz mozliwosc zakupu to bierz w ciemno, na te chwile nie ma co wybrzydzac. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 5.10.2022 o 11:28, Dioob napisał(a):

Pisalem ci kilka postow wyzej ze paliłem groszkiem II z wesołej, u mnie na składzie sprzedawany był jako ekogroszek a z tego co udało mi sie znaleźć w sieci kopalnia wesoła nie produkuje ekogroszku, tylko ze wzgledu na granulacje składy pakują to w worki eko. 

Ogolnie bylem z niego bardzo zadowolony, mocny, lubiał przykopcic na niskich mocach, popiol jak z papierosa, zero spiekow czy popcornu. Wszystkie karliki, retopale, jarety to przy nim papier. 

Jezeli masz mozliwosc zakupu to bierz w ciemno, na te chwile nie ma co wybrzydzac. 

Mógłbyś pochwalić się ustawieniami pieca pod wesołą?

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
Opublikowano

Nie pamietam jakie dokladnie byly ustawienia, posiadam palnik sv200 i sterownik sppv2l od Boleckiego, w nim ustawienia wygladaja troche inaczej,dlatego watpie by ci w czyms pomogly. Jak sie nie myle podawanie 4s, przerwa 30, moc nadmuchu 2, dmuchawa 40, dawalo to ok 10 kw mocy. 

Pozdrawiam