guja Opublikowano 19 Kwietnia 2022 #1 Opublikowano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam , powoli poszukuje kominka do palenia rekreacyjnego w nowy domu. Wybór wstępnie padł na firmę Defro modele Impuls oraz droższy Intra. Ktoś stał może nad podobnym wyborem i może polecić któryś model albo całkiem inną markę/model ? Moc max 12kw , szyba narożna - wygląd miły dla oka 😉 Edytowane 19 Kwietnia 2022 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
szakallo Opublikowano 20 Kwietnia 2022 #2 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Narożna może ładna ale wiecznie zakopcony bo nie trzyma temp w palenisku. Ile metrów pomieszczenie i pamiętać że w nowych domach wkłady powyżej 10kW to strzał w kolano. Cytuj
guja Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Autor #3 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) Pomieszczenie w którym będzie stać to około 45m2. Umieszczenie centralne domu. Skłaniam się ku impulsowi z racji gabarytów , palenisko jest tak pomiędzy normalnym a wersjami slim - tylko czy wciąż nie jest za wąskie. Może ktoś użytkuje ten mode i podpowie. Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez guja Cytuj
szakallo Opublikowano 25 Kwietnia 2022 #4 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Najgorsze że nigdzie nie widać przekroju więc cieżko powiedzieć jak to technicznie udany model. Ciekawe czy ma podgrzewane powietrze bo jeśli to tylko te dziurki w ściance to słabo to widzę w użytkowaniu. Cytuj
Patrol Opublikowano 27 Kwietnia 2022 #5 Opublikowano 27 Kwietnia 2022 Mam intra home me bp. Służy do rekreacyjnego palenia, wygodny w obsłudze, z szybą nie mam problemu. Bałem się czy nie będzie gabarytowo za duży, ale bardzo fajnie się prezentuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi