syriusz24 Opublikowano 24 Lutego 2022 #1 Opublikowano 24 Lutego 2022 Witam Panowie podpinając kocioł do bufora lepiej kupić bufor z wężownicą czy zwykły bufor plus bojler na CWU Które rozwiązanie ma mniejsze straty i które jest lepsze?? Dodam iż teraz mam bojler i wymieniałem go rok temu więc myślałem żeby go jednak jeszcze wykorzystać Co myślicie co będzie lepszym rozwiązaniem ?? Cytuj
Przemyslaw85 Opublikowano 24 Lutego 2022 #2 Opublikowano 24 Lutego 2022 Skoro masz nowy boiler to go zostaw. W sprzedaży są 2 rodzaje buforów do cwu:1. Długa wężownicą w buforze;2. Boiler w buforze tzw kombinowany.Osobiście mam boiler postawiony osobno. Stałem przed takim samym dylematem, ale w końcu zdecydowałem się na bufor bez wężownicy. Bufor z wężownicą czy z boilerem w środku jest znacznie droższy niż zakup osobnego boilera. Gdyby koszty były porównywalne pewnie bym kupił wbudowany. A podłączył gdyby aktualny boiler poległ. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi